Excelsior'31 3 bindt Berkum 3 aan de zegekar

Foto bij Excelsior'31 3 bindt Berkum 3 aan de zegekar

Zaterdag 2 november  was  een waterkoude, mistige dag op De Koerbelt, waar Excelsior’31 3 het opnam tegen v.v. Berkum. Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen ZAC, zou het fijn zijn als we die lijn naar boven vast zouden kunnen houden.

Opstelling Excelsior’31 3:
Frank Beltman (k), Joey Gerritsen Mulkes (Gerald Harbers), Jord Jansen©, Barnd Hammer, Luuk Beldman, Hessel Bruins, Ronald van de Berg, Tom Langkamp, Abdul Kaya, Yorick Calkhoven (Frank Tijhof), Dickjan Goorman.

De trainer kon tijdens de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd melden dat de tegenstander zeer wisselende resultaten behaalde, de afgelopen tijd en ze vorige week een dikke nederlaag te verwerken hebben gehad.

Daarom benadrukte hij dat de focus er vanaf het begin van de wedstrijd moest zijn. Tijdens de warming-up was er nog geen teken van leven van de tegenstander. Vrij snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Excelsior’31 3 de sterkere ploeg was. Dat werd, in tegenstelling tot een aantal voorgaande wedstrijden, uitgedrukt  in doelpunten.

Dick jan Goorman werkte een lage voorzette met zijn chocolade been achter de doelman. Na de vroege voorsprong werd het krachtverschil steeds duidelijker. Het duurde even voordat Yorick Calkhoven de 2-0 tegen de touwen schoot. Nadat er een aantal kansen werden gemist werkte Barnd Hammer de 3-0 achter de doelman. De ruststand.

De trainer had de eerste helft aangezien en concludeerde dat er kansen werden gecreëerd en de 3-0 een prima ruststand was. Voor de tweede helft kregen we de boodschap mee dat we simpel moesten voetballen en dat we dan, zonder al te veel inspanningen, met een dikke overwinning van het veld af zouden stappen.

Beide teams begonnen vol goede moed aan de tweede helft. Al snel  viel de 4-0 door Dickjan, die een lange bal van, waardoor hij alleen voor de doelman verscheen, tot doelpunt wist te promoveren.

Voor zover de wedstrijd nog niet gespeeld was, was die dat toen helemaal. Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel steeds minder zuinig van Excelsior’31 3. Dit kwam vooral door de grote ruimtes die ontstonden, door het krachtsverschil.

Er werden veel kansen gemist en een aantal panna’s uitgedeeld. Voor de rest gebeurde er weinig in de tweede helft. Een kwartier voor tijd wist invaller Frank Tijhof de bal in de linkerhoek te werken en zette hiermee de eindstand op het scorebord.

Het krachtverschil werd uitgedrukt in een duidelijke overwinning waarin slechts vijf doelpunten werden gescoord door Excelsior’31 3. En keurig de nul werd gehouden. Zaterdag hoopt Excelsior’31 3 opnieuw voor vermaak te zorgen, wanneer de uitwedstrijd tegen IJVV 2 op het programma staat.