Zakelijke overwinning Excelsior'31 3 bij IJVV 2

Foto bij Zakelijke overwinning Excelsior'31 3 bij IJVV 2

Het is zaterdag 9 december. We werden om half 11 verwacht op De Koerbelt waar de velden bedekt waren met een witte laag sneeuw. Voor ons stond de uitwedstrijd in IJsselmuiden op het programma, tegen IJVV.

Tijdens de bespreking werd er ons maar een ding duidelijk gemaakt: winnen! Om zo de aansluiting te houden bij de top van de competitie. We kwamen aan in het toen nog zonnige IJsselmuiden, waar het kunstgrasveld er prima bij lag.

De opstelling:
Frank Beltman (k); Luuk Beldman (Joey Gerritsen Mulkes), Simon Kool (Bart Getkate), Jord Jansen(c), Gerald Harbers; Abdulwahid Kaya, Hessel Bruins, Tom Lankamp (Sven Jagersma); Jeroen Dangremond, Yorick Calkhoven, Dickjan Goorman.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. Beide ploegen hadden van meet af aan last van het gladde en snelle veld maar na vijf minuten was al de eerste kans voor Excelsior31 3. Dickjan gaf de voorzet op Jeroen maar de keeper hield diens inzet er met een katachtige reflex uit.

Vervolgens ging IJVV beter voetballen en creëerde twee gevaarlijke kansen. De eerste belandde op de paal en de andere hield Frank er keurig uit. Het was dus 0-0 bij rust en beide ploegen gingen aan een warm bakje thee. Daar werd vooral duidelijk gemaakt dat we de rust moesten bewaren en de kansen vanzelf wel komen zouden.

Het was tien minuten na rust raak voor Excelsior31 3. Uit een corner van Dickjan schoot aanvoerder Jord beheerst binnen en daarmee verdween de brilstand van het scorebord, 0-1!

Vervolgens wilde IJVV druk zetten maar werd niet gevaarlijk, mede door goed keeperswerk en stond Excelsior’31 3 gewoon goed te verdedigen. We kwamen er nog wel een paar keer via een counter uit, maar desondanks kon de 0-2 niet gescoord worden.

Het was een zwaarbevochten maar zakelijke overwinning voor Excelsior31 3. Zo houden we de aansluiting met de top van de competitie. Volgende week komt SVI op bezoek, voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Kom dus kijken! Tot dan.