Excelsior'31 eindigt het jaar tegen HZVV in mineur (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 eindigt het jaar tegen HZVV in mineur (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 eindigt het jaar tegen HZVV in mineur (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor 93 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

* De samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Leon Simons (interviews), José Nijhof (presentatie) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Tom Brummelhuis



* Reactie Peter Wesselink



* Analyse Excelsior'31 - HZVV met Niek Davina



* verslag van Martin Klaassen

In de laatste wedstrijd voor de winterstop had Excelsior'31-trainer Peter Wesselink door de vele blessures opnieuw niet veel te kiezen. Niek Averesch moest geblesseerd verstek laten gaan en werd vervangen door Dylan Vosskühler. Op de bank namen plaats: Mart Nieuwenhuis, Nick Pijffers, Mert Okatan, Ogùzhan Sahin en Alfaro Vlijter.

Met de randzaken rond de wedstrijd zat het wel goed. Kerstmuziek uit de speakers, gebakken vis op het terras en een optreden van het shantykoor en DJ Niels. Excelsior’31 was in de wedstrijd al vrij snel met voetbalgerelateerde randzaken bezig. Het liep vanaf het begin niet lekker. Balbezit was van korte duur en de irritatie richting de arbitrage en tegenstander kwam aan de oppervlakte.

Ondanks dat had Excelsior’31 op voorsprong kunnen komen. Tot tweemaal toe kwam Dylan Vosskühler in de gelegenheid om HZVV-doelman Hidde Streutker onder vuur te nemen. Beide kanonskogels, in minuut 5 en 15 van de wedstrijd, ketsten via de vuisten het speelveldweer in. Tien minuten daarna bleef de bal na een actie en voorzet van Hakim Ezafzafi, op wonderbaarlijke wijze net voor de lijn liggen na een inzet van Hielke Penterman.

HZVV, dat niet uitblonk maar keurig naar de mogelijkheden speelde, wist Excelsior’31 in de 27e minuut verrassend op achterstand te zetten. De vrijstaande Kelly Joao kon de bal na een voorzet van Erwin Breukelman rustig diagonaal voorbij Melvin Koetsier schieten: 0-1.

Het lukte Excelsior’31 maar niet om in de wedstrijd te komen. Er werd gegrossierd in balverlies en er was geen speler die uit deze negatieve mentale toestand wist te ontsnappen. Dat Excelsior’31-topscorer Hielke Penterman zich vanuit de punt af liet zakken om in de passing van achteruit wat te kunnen betekenen was een teken aan de wand.

Na rust zakte HZVV in en probeerde Excelsior’31 aanvallend druk te zetten. De stootkracht van de thuisploeg kwam, weer mede door onzorgvuldigheid en gestoei met de bal, amper van de grond. HZVV had niets om zich druk om te maken en kon de Excelsior’31-achterhoede met de snelle Kelly Joao en Marlon Luchtenberg pijn doen.

In de 63e minuut stond Joao aan de basis van de 0-2 van Lorenzo Valente. De snelle vleugelaanvaller was Dylan Vosskühler te slim af en leverde een voorzet op maat af. Drie minuten later gaf Hakim Ezafzafi Excelsior’31 weer hoop. Zijn afstandsschot was Hidde Streutker net te machtig: 1-2.

De aansluitingstreffer zorgde niet voor de door de achterban zo gehoopte ommekeer. De frustratie stak de kop op en er werd ingegaan op de enkele wat klierende en in hun nopjes zijnde HZVV-spelers. De middag van de ploeg uit Hoogeveen werd er alleen maar leuker op.

HZVV sloeg een kwartier voor tijd genadeloos toe na een afgeslagen hoekschop van Excelsior’31. Marlon Luchtenberg fopte Simon Baysoy op de middenlijn, snelde richting Melvin Koetsier en schoot ietwat gelukkig via het lichaam van Ogùzhan Sahin binnen: 1-3. Daarmee eindigt Excelsior’31, dat de competitie verrassend goed begon en periodekampioen werd, het kalenderjaar 2017 in mineur.

 

Excelsior’31 – HZVV 1-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:  

27. Kelly Joao 1-0, 63. Lorenzo Valente 0-2, 66. Hakim Ezafzafi 1-2, 74. Marlon Luchtenberg 1-3

Gele kaarten:

Jan Hup (HZVV), Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Stijn Beverdam (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Stijn Beverdam (70. Alfaro Vlijter), Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Mirko Zwiers, Jasper Veltkamp (46. Ogùzhan Sahin), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

HZVV: Hidde Streutker, Reza Hosseini, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Erwin Breukelman, Marlon Luchtenberg (82. Tim Mulder), Jan Hup, Lorenzo Valente, Kelly Joao, Jos Fidom (82. Milan Ronkes), Yoran Popovic (82. Frank Strijker)

* Voorbeschouwing (Live Facebook-uitzending Excelsior'31 TV) met Niek Davina

Kalender icoon zaterdag 16 december 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers