Reserves Excelsior'31-zaal winnen thriller tegen Jong Eagles/Markt 19 1

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal winnen thriller tegen Jong Eagles/Markt 19 1

Reserves Excelsior'31-zaal winnen thriller tegen Jong Eagles/Markt 19 1

Samenvatting Excelsior'31 2 - Jong Eagles/Markt 19 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de thuiswedstrijd  tegen Jong Eagles/Markt 19 1 met 8-7 gewonnen. Het was genieten geblazen in de Reggehal met een bloedstollend en spannende wedstrijd waarin de punten uiteindelijk in Rijssen bleven. Belangrijke punten voor Excelsior'31, waardoor het nu met een heerlijk gevoel de winterstop in kan.

Door de afwezigheid van de twinbrothers Jonathan en Anton Acis, Remco Haan en Agassi Daneljan waren Maarten Postma en  Henk Lankamp aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Excelsior'31 begon sterk aan de wedstrijd en stond halverwege de eerste helft met maar liefst 4-0 voor. Jong Eagles stond echter voorafgaand aan deze wedstrijd op de derde plek op de ranglijst en Excelsior'31 staat maar net boven de degradatiezone. Uit was er ook al met 8-4 verloren. Het duurde dan ook niet lang, of het stond alweer 4-3. Excelsior'31 scoorde donderdagavond echter op de juiste momenten en het kon toch rusten met een 5-3 voorsprong.

Na de thee zette Jong Eagles nog meer druk op Excelsior'31 en na de 5-4 was het Henk Lankamp die zijn fantastische spel onderstreepte met een streep in de kruising vanuit een corner: 6-4. Daan Kreijkes is iemand die houdt van traditionele waarden. Op Koningsdag eet hij tompoezen, met sinterklaas deelt hij cadeaus uit, maar rond de kerst grossiert hij in kaarten. Na een gele en rode kaart moest Excelsior'31 na de 6-4 voorsprong het maar liefst zeven minuten met een man minder proberen vol te houden. Onder andere door uitstekend keeperswerk van de talentvolle doelman Frank Haase kwam Jong Eagles niet verder dan een doelpunt in deze situatie. Toen ook een speler van Jong Eagles een gele kaart kreeg vlak voor tijd, leek het duel beslist. Henk Lankamp scoorde de 8-6 en het leek over. Doordat de scheidsrechter lang door liet spelen werd het toch nog billen knijpen na de 8-7. Na het laatste fluitsignaal haalde Excelsior'31 opgelucht adem en kon het publiek terugkijken op een prachtige wedstrijd.

Eerstvolgende wedstrijd zal donderdag 11 januari om 21.00 zijn in de Reggehal tegen koploper Morado CF. Spelers en begeleiding van Excelsior'31 zaal bedanken iedereen voor de support en wensen allen fijne kerstdagen en een sportief 2018. 

Doelpunten Excelsior'31 2:
Henk Lankamp (2, Daan Kreijkes (2, Maarten Postma (2), John Lubbers en Maurice Brunsman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Frank Haase (k), Daan Kreijkes, John Lubbers, Henk Lankamp, Gerald Keizer, Maurice Brunsman en Maarten Postma
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent-coach: John Baas

Kalender icoon donderdag 21 december 2017 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers