Gehavend Excelsior’31 pakt volle buit tegen Sporting Harderwijk

Foto bij Gehavend Excelsior’31 pakt volle buit tegen Sporting Harderwijk

HARDERWIJK / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond het kalanderjaar goed afgesloten. In het uitduel tegen Sporting Harderwijk won het nipt met 4-5. Door deze overwinning gaat het als koploper in de topklasse de winterstop in. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra kende in aanloop naar deze wedstrijd de nodige personele problemen, waardoor er met een smalle en niet geheel fitte selectie werd afgereisd naar Harderwijk. Na lang blessureleed maakte Agassi Daneljan zijn rentree in het eerste team en werd ook Maurice Brunsman aan de selectie toegevoegd.

Tekst gaat verder onder foto

De eerste helft was overduidelijk voor de thuisploeg. Het team uit Harderwijk beschikt over veel individuele klasse, waar een mak Excelsior’31 weinig tegenover kon zetten. Slordigheidjes en onoplettendheid in het spel werden eenvoudig afgestraft, waardoor de Rijssenaren met een 2-0 achterstand de rust in gingen.

Na de thee kwam Excelsior’31 op stoom. Het boog de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Eerst was het Agassi Daneljan die met een fraaie beweging de bal hoog in het doel schoot, waarna Tom Kamphuis tweemaal doel trof. Bij de thuisploeg leken de krachten weg te vloeien, al moest Excelsior’31 ook op haar tandvlees lopen. Individuele klasse bij de thuisploeg zorgde er toch voor dat zij tien minuten voor tijd op 3-3 kwamen. In de slotfase van de wedstrijd was er een hoofdrol voor aanvoerder Jan Borghuis. Eerst soleerde hij het hele speelveld over door vier tegenstanders te passeren en de bal vanuit een schier onmogelijke hoek prachtig in de  kruising te stiften, maar niet veel later liep hij de bal in eigen doel waardoor de wedstrijd op een 4-4 eindstand leek af te stevenen. Arnoud Baan en Maurice Brunsman dachten hier anders over en na een mooie combinatie tussen beiden was het Arnoud Baan die de 4-5 op het scorebord zette. Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal.

De Rijssenaren gaan hierdoor als koploper de winsterstop in, al is van een echte winsterstop geen sprake. Op vrijdag 12 januari wacht namelijk al de volgende wedstrijd. Dan staat het huisduel tegen nummer drie IFC Zwolle op het programma. Het team uit Zwolle bezorgde de Rijssenaren de enige nederlaag tot nu toe in de topklasse. Een echte topper dus.

Doelpunten Excelsior’31: Tom Kamphuis (2), Arnoud Baan, Agassi Daneljan en Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Tom Kamphuis, Gert-Jan Schultink, Agassi Daneljan en Maurice Brunsman