Sfeerhuis Baan winnaar Hangerad zaalvoetbaltoernooi 2017

Foto bij Sfeerhuis Baan winnaar Hangerad zaalvoetbaltoernooi 2017

Beelden Hangerad zaalvoetbaltoernooi 2017, met dank aan Jan Nijkamp

Het Hangerad zaalvoetbaltoernooi, traditioneel gehouden tussen kerst en oud en nieuw in sporthal de Reggehal in Rijssen, is dit jaar gewonnen door Sfeerhuis Baan. In de finale won het met 2-0 van Chillsea. Excelsior’31 12 won de strijd om de derde plaats van titelverdediger AKOR.

Met twaalf deelnemende teams, verdeeld over twee poules, was het tot aan de laatste poulewedstrijden spannend voor een plek in de kruisfinales. In Poule A was het ongekend spannend welk team zich naast Sfeerhuis Baan zou gaan plaatsen voor de kruisfinales. De beste papieren waren hier voor FcPeiUnited en deKeals, maar het werd uiteindelijk titelverdediger AKOR welke met enig fortuin doorging. In Poule B was Veneklaas Packaging de grote favoriet. Het team grossierde onder de naam Nijkamp Steigers voorgaande jaren in prijzen, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Chillsea en Excelsior’31 12.

Het laatstgenoemde team had in de halve finale vervolgens weinig in te brengen tegen Sfeerhuis Baan. Chillsea boog in haar halve finale wedstrijd tegen AKOR in de laatste drie minuten een 0-1 achterstond om in een 2-1 overwinning, waardoor het de finale mocht spelen tegen Sfeerhuis Baan. In de finale kwam Sfeerhuis Baan als winnaar uit de strijd: 2-0. Voor plaats drie werden er direct strafschoppen genomen. Excelsior’31 12 bleek net iets koeler vanaf de stip en zorgde dat titelverdediger AKOR zonder prijs huiswaarts keerde.