Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Rolf Wolterink winnaar Nissan Kia Beltman darttoernooi Rolf Wolterink winnaar Nissan Kia Beltman darttoernooi

Door Martin Klaassen

Na de opwarm/kwalificatieavonden van donderdag 4 januari en vrijdag 5 januari ging het er zaterdag 6 januari om de grote bokaal en de eeuwige roem. Wie wint het  oor de Supportersvereniging en Excelsior'31 darters georganiseerde Nissan Kia Beltman darttoernooi?

Al om 11.00 uur waren de darters die de winnaarronde niet hadden bereikt aan de beurt. Het toernooi ging verder met een poulefase, waarvan de beste doorstroomden naar de knock-outfase.

In de halve finale nam Albert Stam het op tegen Pascal Loohuis. Laatstgenoemde ging er overtuigend met de winst vandoor. In de andere halve finale tussen Marc Averesch en Ferdinand van de Velde wist Ferdinand de dubbels beter te raken: 1-3. In de finale haalde Pascal Loohuis tegen Ferdiand van de Velde een winnaarsrondewaardig niveau. Hij was met onder andere een 108 uitgooi na 6 wedstrijdpijlen de verdiende winnaar van de verliezersronde.

De winnaarsronde stond vanaf 15.00 uur op het programma. Uit de loting was een poule des doods gerold. Een poule met oud-winnaars Henry Zandvoort, Jan Kosters en de kampioen van de vorige editie: Ard ter Keurst. Gijs Schippers was de gelukkige om deze poule te completeren.

Ard ter Keurst trok van de favorieten aan het kortste eind. Hij verloor zijn onderlinge duels van Kosters (1-3) en Zandvoort (0-3) en was vroeg klaar.

Zandvoort haalde de kwartfinale niet, bij de laatste 8 nam zijn overwinnnaar Rinaldo Paalman het op tegen Arend Ligtenberg. De andere kwartfinales: Roy Fransen vs Michel Wold, Nick van Losser vs Jan Fransen en Jan Kosters vs Rolf Wolterink.

Met de uitschakeling van Jan Kosters door Rolf Wolterink werd duidelijk dat er, in de lijn van PDC Wereldkampioen Rob Cross, een nieuwe naam op de beker zou komen. Michel Wold nam het op tegen Rolf Wolterink. Wolterink won de vorige editie de verliezersronde. De andere semifinale ging tussen Rinaldo Paalman en toernooidirecteur Jan Fransen. Wolterink en Paalman gooiden zich knap naar de finale.

Rinaldo Paalman in actie, Rolf wacht op zijn beurt

Waar de vele toekijkers hoopten op een spannende best-of-nine werd het eenrichtingsverkeer. Rolf Wolterink haalde de partij gedecideerd met 5-0 binnen en stond voor de 2e keer in een paar weken (hij won ook het toernooi bij Cafe de Twee Schimmels) met een dartbeker in zijn hand. Nu was het de prestigieuze Nissan Kia Beltman bokaal. Een grootse prestatie!

Mastercaller Jan Fransen ziet Rolf Wolterink zich naar de winst gooien

De hoogste uitgooi kwam uit de hand van Roy Fransen. Hij checkte 127. Bij de vrouwen was Ria Zandvoort de beste. Ze won van haar 3 poulegenoten.

De Supportersvereniging en de darters van Excelsior'31  bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan de gezellige avonden en de finale zaterdag. Graag tot volgend jaar!

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 08 Januari 2018