Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verslaan titelkandidaat WRZV Zwolle

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verslaan titelkandidaat WRZV Zwolle

Samenvatting WRZV Zwolle - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

ZWOLLE / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 hebben maandagavond voor een verrassing gezorgd. In de uitwedstrijd tegen WRZV Zwolle, dat samen met Morado CF om de titel strijd in de Hoofdklasse, won het in de dying seconds met 2-3.

Bij afwezigheid van de coaches Gerald Keizer en John Baas, namen Ichtus Rahanra en Jan Baan plaats op de bank. Zij zagen Excelsior’31 niets onder doen voor de gastheren. In een boeiende eerste helft wisten beide teams niet tot scoren te komen. Dit was te danken aan beide doelmannen. Na de thee moesten beide sluitposten wel een aantal keren de gang naar het net maken. De gastheren kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar in beide gevallen rechte Excelsior’31 haar rug en kwam het langszij.

Na de 2-2 vijf minuten voor tijd stond Excelsior’31 met de rug tegen de muur en had het vrede met een gelijkspel. Niek Haase, die deze avond zijn comeback maakte in de selectie, dacht daar anders over. Hij werd in de laatste minuut uitstekend bedient door keeper Marien Baan, waarna hij met een mooie volley de winnende treffer binnenschoot. Eindstand 2-3.

Door deze overwinning doet Excelsior’31 goede zaken inzake lijfbehoud en staat het ondertussen in de middenmoot. WRZV Zwolle staat door het verlies op zes punten van koploper Morado CF. De volgende wedstrijd voor Excelsior’31 is op maandag 5 februari. Dan speelt het in Dronten de uitwedstrijd tegen ASVD.