Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 sprankelt niet, maar wint wel van Urk (1-0) Excelsior'31 sprankelt niet, maar wint wel van Urk (1-0)

* Klik hier voor 45 foto's, gemaakt door Gerard Nieuwenhuis

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Melvin Velthuis bij Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)

* Reactie Stijn Beverdam * Reactie Peter Wesselink * Analyse Bert Jansen, Live-uitzending van Excelsior'31 TV op Facebook* Wedstrijdverslag van Martin Klaassen

Peter Wesselink had ten opzichte van de wedstrijd tegen SDC Putten (2-0 verlies) een paar wijzigingen doorgevoerd. Hij kon weer beschikken over Amanuel Isa. Jongeling Stefan Maat maakte plaats voor de aanvoerder. Door een blessure was Cem Köse niet beschikbaar. Michel Gerritsen Mulkes, die vorige week na lang blessureleed inviel, begon nu vanaf de start. Verder keerde Tom Brummelhuis terug in de basis. Jasper Veltkamp moest zijn basisplaats afstaan. Op de bank zitten: Wilco Nieuwenhuis, Niek Averesch, Stefan Maat, Jasper Veltkamp, Frank Gerritsen Mulkes.

De eerste minuten gingen voorbij zonder dat er iets bijzonders gebeurde. Urk viel op door de stevige pressing op de bal (en tegenstander), Excelsior'31 deed dat met een onnauwkeurige passing in balbezit.

Het was bij beide ploegen voorzichtigheid troef. Technische hoogstandjes waren er ook met een vergrootglas niet te vinden. Na 19 minuten kwam het eerste wapenfeit van de voet van Hakim Ezafzafi. Hij kreeg de bal na voorwerk van Michel Gerritsen Mulkes en Hielke Penterman. Zijn inzet vanaf de rand van de zestien scheerde voorbij het doel van clubicoon Cornelis Koffeman.

In de 28e minuut en 32e minuut stond Amanuel Isa in de schijnwerpers. Hij was tweemaal het eindstation van een aanval, maar wist de bal in beide situaties niet te raken. Het laatste noemenswaardige moment in de eerste helft was een interceptie van Simon Baysoy. Zijn voorzet die hieruit voortvloeide werd stijlvol gepakt door de Urk-doelman.

De eerste (en wat later bleek ook het laatste) bal die in dit duel binnen bereik van Melvin Koetsier kwam, was een poging van Jan van Slooten. De aanvoerder probeerde in de 51e minuut de Excelsior'31-keeper in de korte hoek te passeren.

Een 0-0 leek in de maak. De sterk- en geconcentreerd spelende Excelsior'31-achterhoede had de zaken prima op orde. Aanvallend kon er geen vuist worden gemaakt. Dat een zeldzame hoekschop als buitenkans was, werd duidelijk. Mirko Zwiers slingerde de bal in de 74e minuut naar de tweede paal. Daar stond Tom Brummelhuis klaar om binnen te koppen: 1-0.

De ingevallen Jasper Veltkamp had in de laatste seconden van de wedstrijd nog de perfecte kans om de score te verdubbelen. Het talent hield zijn hoofd niet koel en schoof de bal naast.

 

Excelsior'31 - Urk: 1-0 (0-0)

Doelpunt:

73. Tom Brummelhuis 1-0

Gele kaarten:

Klaas Kramer (Urk), Boy Boeloerditi (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Simon Baysoy, Tom Brummelhuis, Melvin Velthuis, Stijn Beverdam, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (83. Alfaro Vlijter), Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes (72. Jasper Veltkamp) , Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

Urk: Cornelis Koffeman, Riekelt Jan Brands, Klaas Kramer, Dick Hakvoort, Bennie Dunnink, Riekelt Nentjes (85. Pieter Brands), Gerrit Tol (78. Johan Loosman), Jan van Slooten, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Jelle de Boer (78. Klaas Romkes)

 

 

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 27 Januari 2018