Zaalvoetballers Excelsior’31 verspelen titelkansen tegen SVI

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verspelen titelkansen tegen SVI

Samenvatting SVI - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich gisteravond een slechte dienst bewezen in de Topklasse. Het ging in Zwolle met 4-3 onderuit tegen hekkensluiter SVI. Hierdoor zijn de titelkansen voor de Rijssenaren zo goed als verkeken en kan het zich richten op de beker- en nacompetitie.

Zonder sterkhouders als Arnoud Baan, Jan Borghuis en Gert-Jan Schultink had het team van oefenmeester Ichtus Rahanra het lastig in Zwolle. Het gemis van dit drietal was groot en was terug te zien op het veld, waar wél een spannende maar óók een bedroevende wedstrijd werd gespeeld. De Rijssense formatie kwam nog wel op voorsprong, maar keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan.

Na rust zorgden Sander Kwintenberg en Henk Lankamp voor een 2-3 voorsprong. Met nog tien minuten te spelen wisselde SVI haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 doorstond dit in eerste instantie goed en kreeg twee grote kansen op de 2-4, maar in de laatste vijf minuten ging het tactisch de mist in. Tot tweemaal toe profiteerde de thuisploeg, dat zo met 4-3 won. De Zwollenaren pakken hiermee drie belangrijke punten voor lijfsbehoud. Excelsior’31 kan door het verlies de titel vergeten en zich richten op de beker- en nacompetitie.

Vrijdag 9 februari wacht in Harderwijk de confrontatie in de kwartfinale van de beker tegen Sporting Harderwijk. De eerst volgende competitiewedstrijd is op vrijdag 16 februari. Dan komt ZVV Ede op bezoek in Rijssen.