Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Ruime nederlaag Excelsior'31 bij Berkum (samenvatting geplaatst) Ruime nederlaag Excelsior'31 bij Berkum (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Alfaro Vlijter * Reactie Peter Wesselink * Reactie Amanuel Isa bij RTV Oost
Berkum - Excelsior'31 4-1 (2-1)
11. Mirko Zwiers 0-1
33. Chris van der Meulen 1-1
34. Chris van der Meulen 2-1
64. Marc van der Meulen 3-1
82. Jeroen van Brummen 4-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Melvin Velthuis (81. Niek Averesch), Simon Baysoy, Amanuel Isa, Stefan Maat (46. Alfaro Vlijter), Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi, Michel Gerritsen Mulkes (78. Ogůzhan Sahin)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Voor Excelsior'31 stond zaterdagmiddag het uitduel tegen Berkum op het programma. Het was de eerste in een serie van vier uitwedstrijden op rij. Trainer Peter Wesselink kon niet beschikken over Boy Boeloerditi, hij was geschorst. De 17-jarige Stefan Maat stond op zijn plek.

Excelsior'31 begon goed aan het duel en had via Tom Brummelhuis al snel op een 0-1 voorsprong kunnen komen. Hij schoot de bal echter over, na een vrije trap. Even later was Excelsior'31 wederom gevaarlijk uit een vrije trap. Berkum-keeper Dominic Van Hoof keerde het schot van Hakim Ezafzafi maar in de rebound kon Mirko Zwiers simpel binnen schieten, 0-1.

De bezoekers leken het duel in handen te hebben maar na een halfuur kantelde Berkum het duel volledig. Chris van der Meulen schoot twee keer raak binnen een minuut, zo ging Berkum rusten met een 2-1 voorsprong.

Excelsior'31 kwam goed uit de kleedkamer na rust, met name invaller Alfaro Vlijter (hij kwam in het veld voor Stefan Maat) was twee keer gevaarlijk met een schot. Na ruim een uur spelen kwam Berkum er gevaarlijk uit en zette Stijn Beverdam een sliding in. Hij raakte de bal en de Berkum speler ging maar al te graag liggen, scheidsrechter Mesbah vond het voldoende voor een penalty. Aanvoerder Amanuel Isa toonde zijn frustratie en ontving zijn tweede gele kaart na commentaar op de leiding. Geen slimme actie van de aanvoerder, Excelsior'31 moest verder met tien man en Marc van der Meulen schoot uit de penalty de 3-1 binnen.

Excelsior'31 mocht in het laatste half uur van geluk spreken dat alleen Jeroen van Brummen nog scoorde voor de thuisploeg, waardoor de eindstand 4-1 werd. Als Berkum beter om was gegaan met de kansen en de ruimte op het veld had het Excelsior'31 een flink pak slaag kunnen geven.

Een teleurstellende middag dus voor Excelsior'31, dat volgende week een inhaalwedstrijd speelt op bezoek bij DFS. Daarna volgen nog twee uitwedstrijden, tegen DTS Ede voor de beker en Sparta Nijkerk in de competitie. 


 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 05 Februari 2018