Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Nieuwsbrief Technische Commissie Nieuwsbrief Technische Commissie

Nieuwsbrief
TC EXCELSIOR'31

Spelers uitgenodigd door Go Ahead Eagles en FC Twente

* Lucas van Beek is uitgenodigd voor een stage bij Go Ahead Eagles. De centrale verdediger speelt als eerstejaars in Excelsior'31 onder 19. Hij heeft zijn debuut bij de wedstrijdselectie van Excelsior'31 1 inmiddels gemaakt. In de competitiewedstrijd tegen SDC Putten zat het talent bij de wedstrijdselectie. Tot een invalbeurt kwam het (nog) niet. Van Beek is tevens een vaste waarde bij het beloftenelftal van Excelsior'31.

* ook Nick Paalman is bij de scouts van Go Ahead Eagles positief
opgevallen. Nick is een middenvelder en speelt bij Excelsior'31 in het
JO-15 team.

* Onder 13-1 speler Gijs Bouwens is uitgenodigd voor een stage bij FC
Twente. Gijs kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de
voeten. Gijs is een groot fan van de club uit Enschede.

* Yannick Gerritsen keeper van ons onder 13-4 team is eveneens uitgenodigd voor een
stage bij FC Twente. Yannick traint als eerstejaars onder 13 speler  al
regelmatig mee met de 013-1. Zijn grote voorbeeld is Manuel Neuer, de
doelman van Bayern München.

Lourens Smids geslaagd voor Cursus Video-Analist B

De trainer Excelsior’31 jongens onder 13-1, Lourens Smids, is even geleden geslaagd voor de curcus video analist B. Deze basisopleiding werd aangeboden door de KNVB Academie. In het huidige voetbalschap is technologie niet meer weg te denken. Zo wordt er geëxperimenteerd met doellijntechnologie en de videoscheidsrechter en maken veel topclubs en bonden inmiddels structureel gebruik van videoanalyse. Een videoanalist heeft als doel om iedereen verantwoordelijk te maken voor zijn eigen ontwikkeling. De videoanalist speelt in dit proces een faciliterende rol door het vastleggen, coderen, analyseren en visualiseren van wedstrijden en/of trainingen. Smids heeft met het behalen van de cursus basiskennis en vaardigheden van een video-analist opgedaan.


Technische Commissie bezig met hercertificering van status als regionale jeugdopleiding

Begin januari 2015 ontving Excelsior'31 van de KNVB het Certificaat Regionale Voetbaljeugdopleiding. Omdat deze certificering afloopt de Technische Commissie de kwaliteit van de jeugdopleiding wil waarborgen, wordt er intern alles aan gedaan een hercertificering te bewerkstelligen. Excelsior'31 gaat met de nieuwste ontwikkelingen mee en zag de certificering in 2015 als startpunt. De TC wil de kernwaarde 'ambitie' wat betreft de jeugdopleiding verder gestalte geven.

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 07 Februari 2018