Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 na strafschoppen uit Districtsbeker Excelsior'31 na strafschoppen uit Districtsbeker

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Wilco Nieuwenhuis* Reactie Peter Wesselink
WHC - Excelsior'31 1-1 (WHC wint strafschoppenserie met 3-1)
65. Hielke Penterman 0-1
90+4. Jasper van der Stouw 1-1

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Stijn Beverdam (46. Jasper Veltkamp), Boy Boeloerditi, Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes (72. Ogùzhan Sahin), Dylan Vosskühler (67. Jurriaan Seppenwoolde), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

* verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 moest dinsdagavond in het kader van de KNVB Districtsbeker op bezoek bij zaterdag eersteklasser WHC uit Wezep. Bij de thuisploeg twee oud-Excelsioren in actie, Kevin Siemelink begon op de rechtsbackpositie en Adi Draganovic stond centraal in de verdediging. Tevens was het een bijzonder duel voor Menno Kamphuis (Nu WHC, volgend seizoen Excelsior'31) en Melvin Velthuis (nu Excelsior'31, volgend seizoen WHC), maar beide spelers kwamen niet in actie vanwege respectievelijk ziekte en een blessure.

De eerste helft was met name voor de thuisploeg dat enkele mogelijkheden kreeg. Excelsior'31 kon daar twee kleine kansjes tegenover zetten. Na rust hield Wilco Nieuwenhuis de bezoekers op de been met een aantal uitstekende reddingen. Toch kwam Excelsior'31 verrassend op voorsprong. Hielke Penterman kopte een vrije trap van Mirko Zwiers binnen, 0-1.

Vervolgens had Excelsior'31 het betere van het spel maar wist het de score niet te verdubbelen. Ook niet toen het in een overtalsituatie kwam te staan, WHC-speler Mark van Petersen pakte een rode kaart na een forse overtreding op Tom Brummelhuis. Boy Boeloerditi raakte nog de onderkant van de lat en een drie tegen één situatie werd niet goed uitgespeeld waardoor WHC in de wedstrijd bleef.

Opmerkelijk feit was dat scheidsrechter Klunder, die een prima wedstrijd floot, naast het fluiten van de bekerwedstrijd ook een bingoavond leek te organiseren. Hij gaf maar liefst 12 gele kaarten (8 voor WHC en 4 voor Excelsior'31) en 1 rode kaart. Bijzonder, omdat het helemaal geen onsportieve wedstrijd was.

Diep in blessuretijd was daar dan toch de gelijkmaker. Een kopbal van Jasper van der Stouw viel binnen, 1-1. Scheidsrechter Klunder floot even later voor het einde en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Na het laatste fluitsignaal spatte de frustratie er bij de Rijssenaren van af. Het leek meer bezig te zijn met wat er nu allemaal mis ging in de wedstrijd dan dat men als team in volle concentratie de penaltyserie inging. WHC ging natuurlijk met een euforisch gevoel de serie in. 

Trainer Wiljan Mossing Holsteyn van WHC wilde zijn doelman wisselen, die de bal vlak voor het laatste fluitsignaal nog uit probeerde te schieten, maar dat mislukte. Een wissel vlak voor de strafschoppenserie (na het laatste fluitsignaal) is niet toegestaan waardoor WHC met doelman Bjarn Onderstal de penaltyserie inging.

Hakim Ezafzafi en Boy Boeloerditi faalden vanaf elf meter. Jongeling Jasper Veltkamp schoot wel raak. WHC schoot alles raak en doelman Onderstal pakte ook nog de slappe inzet van Amanuel Isa. Daardoor werd Bjarn Onderstal de held van de avond en plaatst WHC zich voor de kwartfinale van de KNVB Districtsbeker.

Excelsior'31, dat met een been in de volgende ronde stond, ligt dus uit het bekertoernooi. Een enorme domper voor de Rijssenaren, die zich nu gaan voorbereiden op het uitduel in de Hoofdklasse tegen medekoploper en kersverse periodekampioen Eemdijk. Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 07 Maart 2018