Jong Excelsior'31 na strafschoppen langs DOS'37 in Tukker Cup

Foto bij Jong Excelsior'31 na strafschoppen langs DOS'37 in Tukker Cup

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

.

Jong Excelsior'31 - DOS'37 1-1 (0-0) (Excelsior'31 wint de strafschoppenserie met 4-2)
53. Andrej Piljic 0-1
73. Frank Gerritsen Mulkes 1-1

Opstelling Jong Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Nevin ter Steege (Jesse Beltman), Lucas van Beek, Niek Averesch, Stijn Beverdam, Stefan Maat, Nick Pijffers (Matthijs Boerman), Mark van Pijkeren, Yilber Haverslag (Frank Averesch), Frank Gerritsen Mulkes, Jasper Veltkamp

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Jong Excelsior'31 speelde dinsdagavond in de 1/8 finale van de Tukker Cup tegen zaterdag eersteklasser DOS'37. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Rijssenaren, maar onder meer Jasper Veltkamp en Frank Gerritsen Mulkes wisten de kansen niet te verzilveren.

Na rust kwam DOS'37 beter in de wedstrijd en kreeg het een aantal mogelijkheden. De 0-1 van Andrej Piljic kwam in de 54e minuut dan ook niet als een complete verrassing. De voormalig middenvelder van HHC Hardenberg, die komend seizoen speler is van Berkum, krulde de bal van zestien meter prima in de kruising.

Excelsior'31 knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg via Mark van Pijkeren een grote kans. Hij had de bal voor het inschieten uit een vrije trap maar zijn inzet ging over het doel. Even later was het Stijn Beverdam die goed doorkwam over de linkerkant en de bal op een presenteerblaadje gaf aan Frank Gerritsen Mulkes die simpel binnen kon tikken, 1-1 in de 73e minuut. In de slotfase waren er nog kansen voor Frank Gerritsen Mulkes en Stijn Beverdam maar er werd niet meer gescoord.

In de strafschoppenserie pakte Excelsior'31-doelman Mart Nieuwenhuis twee strafschoppen van DOS'37. Stefan Maat, Frank Gerritsen Mulkes, Lucas van Beek en Stijn Beverdam faalden niet en zo won Excelsior'31 de strafschoppenserie met 4-2.

In de kwartfinale gaat Jong Excelsior'31 op bezoek bij HSC'21 onder de 23 jaar. De speeldatum voor dit duel zou in principe volgende week dinsdag zijn. Aangezien het eerste elftal dan op bezoek gaat bij WHC voor de districtsbeker zal er zeer waarschijnlijk een andere datum gekozen worden. Later meer hierover!