Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 roemloos ten onder tegen Huizen (0-2) Excelsior'31 roemloos ten onder tegen Huizen (0-2)

* Klik hier voor 100 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Jasper Veltkamp * Reactie Peter Wesselink * Analyse Jurjan Wouda, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook* Reactie Boy Boeloerditi op Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)

* Reactie Wilco Mackaay (keeper Huizen) op Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)

* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink moest op de wedstrijddag nog een wijziging in zijn basiself doorvoeren. Centrale verdediger Melvin Velthuis kon door griep niet meedoen. Amanuel Isa een linie teruggeschoven en kwam er een plek vrij voor Jasper Veltkamp. Op de bank zitten: Wilco Nieuwenhuis, Stefan Maat, Alfaro Vlijter, Lucas van Beek en Frank Gerritsen Mulkes

In voor de Noordpool tropische omstandigheden begonnen beide ploegen weifelend. De bal ging van het ene kleur shirt naar de andere, vloog hoog over het doel (schotpoging Zwiers) en waaide door de straffe wind alle kanten op. De eerste fatsoenlijke doelpoging kwam van de voet van Hakim Ezafzafi. Zijn doelpoging Wilco Mackaay, de derde doelman van Huizen, niet verontrusten.

Het tweede gevaarlijke moment, ditmaal voor de neus van collega-doelman Melvin Koetsier, leverde in de 21e minuut een doelpunt op. De rappe Thomas Malolepszy strafte ongeconcentreerd spel van Excelsior'31 in de tegenaan keihard af. Hij gaf teamgenoot Quincy van Waveren een niet te missen kans: 0-1.

Excelsior'31 stoeide in het verloop van de eerste helft verder. Vooral met zichzelf. Vlak oor rust kreeg Hielke Penterman plotseling nog een buitenkans voor een gelijkmaker. De lange hoek was niet lang genoeg voor zijn schot. De bal ging voorlangs.

In de tweede helft had Excelsior'31 de wind mee, waardoor ook het initiatief meer de kant van Excelsior'31 op ging. Het had echter al snel 0-2 voor de hekkensluiter kunnen zijn. Amanuel Isa schoffelde in minuut 52 Quincy van Waveren neer in het strafschopgebied, maar ontsnapte aan een strafschop tegen.

Het lukte de ploeg van Peter Wesselink, ook met de voortijdig ingebrachte wisselspelers niet om het tij te keren. Frank Gerritsen Mulkes (hij maakte zijn competitiedebuut) en Alfaro Vlijter waren ijverig, maar kregen de haperende machine niet aan de praat. De onderlinge afstemming (veelal uit stilstand) was ver te zoeken. Het middenveld raakte vaak overbevolkt. Een aanspeelpunt waar behoefte aan lijkt te zijn ontbreekt.

Een offensief kwam, ook met een oorlog makende Tom Brummelhuis, in het laatste deel niet meer van de grond. Huizen kon door de ruimte die achterin weggegeven werd nog een keer profiteren. Joey Papamelodias bracht met zijn doelpunt Huizen in veilige haven. Hij bracht zijn ploeg de eerste uitzege en de aansluiting met de voorlaatste plek. Voor Excelsior'31 is er met de huidige plaats op ranglijst geen man overboord. De huidige vorm geeft echter veel stof tot nadenken.

 

Excelsior'31 - Huizen 0-2 (0-1)

Doelpunten:

21. Quincy van Waveren 0-1
90+3. Joey Papamelodias 0-2


Gele kaarten:

Mirko Zwiers (Excelsior'31), Randy Onuoha (Huizen)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Simon Baysoy, Tom Brummelhuis, Amanuel Isa, Stijn Beverdam, Michel Gerritsen Mulkes (60. Alfaro Vlijter), Boy Boeloerditi (77. Stefan Maat), Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi (60. Frank Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Jasper Veltkamp

Huizen: Wilco Mackaay, Danny Benning, Jordy Buitenhuis, Renee Troost, Randy Onuoha, Aron Klaassen, Joey Papamelodias, Lucas van Esterik (56. Kevin Smit), Quincy van Waveren (70. Desmond Mensen), Murat Onal, Thomas Malolepszy

* Voorbeschouwing op het duel met Jurjan Wouda, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 25 Februari 2018