Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Reserves Excelsior'31-zaal spelen gelijk in derby tegen ’t Hoekje/Toyota Reserves Excelsior'31-zaal spelen gelijk in derby tegen ’t Hoekje/Toyota

Samenvatting Excelsior'31 2 - Hoekje/Toyota, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de thuiswedstrijd tegen ’t Hoekje/Toyota met 2-2 gelijkgespeeld. Na een achterstand van 0-1 stond Excelsior'31 lang met 2-1 voor, maar in de slotfase kwamen de gasten uit Oldenzaal toch nog langszij.

Door de afwezigheid van de gebroeders Haase en Jonathan Acis waren de ervaren John Lubbers en Willard Baan aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Beiden speelden een belangrijke rol in het verloop van deze wedstrijd. Waar Excelsior'31 en 't Hoekje allebei tactisch de zaken goed in orde hadden ontstond er een schaakspel, waarbij het om details ging deze avond. 't Hoekje kwam na een snelle counter op 0-1. Doordat Willard Baan zich als keeper inschakelde bij het veldspel was het Maurice Brunsman, die snel de gelijkmaker wist te produceren, waardoor de ruststand 1-1 was.

Na de thee was het John Lubbers die Excelsior'31 op een 2-1 voorsprong zette met een strak diagonaal schot. Excelsior'31 kreeg vooral met de watervlugge Maurice Brunsman een aantal mogelijkheden op de 3-1, maar verzuimde de score uit te breiden. In de slotfase kwam 't Hoekje toch nog langszij en werd het 2-2. Anton Acis kreeg hierop nog een gele kaart, waardoor Excelsior'31 de laatste twee minuten moest zien uit te spelen met een man minder. Doordat Willard Baan zijn verdediging uitstekend neerzette haalde Excelsior'31 uiteindelijk een puntendeling over. Over het geheel gezien een terechte uitslag. Door deze uitslag blijft Excelsior'31 in de middenmoot staan en heeft het nog een kleine kans op het winnen van de tweede periode.

Eerstvolgende wedstrijd is volgende week donderdag 15 maart om 21.00 in Sporthal de Reggehal tegen ZVV Dynamo/Lelystad.

Doelpunten Excelsior'31 2:
John Lubbers, Maurice Brunsman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Willard Baan (k), Daan Kreijkes, John Lubbers, Gerald Keizer, Maurice Brunsman, Anton Acis en Remco Haan
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent-coach: Jan BaanKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 09 Maart 2018