Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 tevreden met gelijkspel bij Eemdijk Excelsior'31 tevreden met gelijkspel bij Eemdijk

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV* Reactie Tom Brummelhuis * Reactie Peter Wesselink 
Eemdijk - Excelsior'31 0-0

Gele kaarten Excelsior'31: Amanuel Isa en Simon Baysoy

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes (73. Melvin Velthuis), Hielke Penterman, Ogùzhan Sahin, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi (73. Cem Köse)


* verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 begon de derde periode zaterdag bij Eemdijk. Vorige week pakte Eemdijk de tweede periodetitel. De ploeg van trainer Patrick Loenen is dus net als Excelsior'31 al verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. 

Mede door de teleursterrende serie na de winterstop (en de bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag tegen WHC) voerde Excelsior'31-trainer Peter Wesselink een aantal wijzigingen door in de basiself. Met name voorin zag het er anders uit: Boy Boeloerditi begon in de spits, Hakim Ezafzafi startte vanaf de linkerkant en Ogùzhan Sahin stond op rechts. 

Excelsior'31 begon overtuigend en kreeg de eerste kans in de wedstrijd. Boy Boeloerditi kopte net naast. Even later dacht Boeloerditi te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Eemdijk werd vervolgens alleen gevaarlijk via Maikel de Harder, die op de paal kopte vanuit een vrije trap. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid. Jasper Bolland schoot naast. 

Na rust kwam Eemdijk sterk de kleedkamer uit en kreeg Jasper Bolland een grote mogelijkheid. Melvin Koetsier kon redding brengen. Na een rommelige fase van beide kanten kreeg Excelsior'31 meer grip op het duel. De sterk spelende Ogùzhan Sahin gaf een prima voorzet op Hielke Penterman, maar hij kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. 

Excelsior'31 bracht met Melvin Velthuis en Cem Köse frisse krachten binnen de lijnen, beide spelers vielen sterk in. In de slotfase werden de Rijssenaren nog gevaarlijk via Boy Boeloerditi en Amanuel Isa, maar het bleef 0-0. In de 90e minuut leek Hielke Penterman de bezoekers alsnog naar drie punten te koppen. Zijn inzet werd echter knap gekeerd door de prima keepende Eemdijk-doelman Ruizendaal. Eindstand 0-0. 

Trainer Peter Wesselink kan tevreden terugkijken op het duel. Er werden meer kansen gecreëerd dan de vorige weken en verdedigend gezien gaf men weinig weg. Dat geeft de Excelsior'31-supporters weer moed voor de derde periode. Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma, dan komt AZSV naar De Koerbelt. Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 12 Maart 2018