Reserves Excelsior'31-zaal komen treffer tekort in zinderend thuisduel

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal komen treffer tekort in zinderend thuisduel

Donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de thuiswedstrijd tegen ZVV Dynamo Lelystad met 7-8 verloren. Met een ruststand van 1-2 liepen de gasten uit naar 2-6. Maar met toedoen van de meevoetballende keeper Willard Baan kwam Excelsior'31 in no-time terug tot 5-6 en moest Excelsior'31 na een spannende slotfase toch het hoofd buigen.

Waar Excelsior'31 al een aantal weken zeker is van lijfsbehoud, is ZVV Dynamo Lelystad nog verwikkeld in een hevige strijd om degradatie met onder andere SVI en Drienerlo. Excelsior'31 begon redelijk aan de wedstrijd en het was Anton Acis die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Deze voorsprong wist Excelsior'31 echter niet te behouden en voor de rust was het al 1-2.

Na de thee gaf Excelsior'31 meer gas en kwam het op 2-2. Na balverlies in de achterhoede kwam ZVV Dynamo Lelystad op 2-3 en liep het verder uit naar een comfortabele 2-6 voorsprong. Hierop ging keeper Willard Baan meevoetballen, een specialiteit van het huis. Door een aantal doelpunten van Maurice Brunsman en aanvoerder Daan Kreijkes kwam Excelsior'31 terug tot 5-6 en was de spanning terug in de wedstrijd. Bij een 6-7 stand kreeg een speler van ZVV Dynamo Lelystad een gele kaart en was Excelsior'31 in kansrijke positie om toch nog gelijk te spelen deze avond. Na een slecht uitgespeelde vrije trap moest Willard Baan echter ingrijpen op de helft van de tegenstander en kreeg ook hij een gele kaart. Hierna vielen er nog twee doelpunten aan beide kanten en kwam Excelsior'31 net tekort, eindstand 7-8.

Eerstvolgende wedstrijd zal volgende week vrijdag zijn in Nijmegen tegen de koploper Morado CF. De laatste wedstrijd van seizoen is thuis de derby tegen Almelo FC op donderdagavond 5 april om 21.00 uur in de Reggehal.