Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 hard onderuit tegen NSC Nijkerk (1-5) Excelsior'31 hard onderuit tegen NSC Nijkerk (1-5)

* Klik hier voor 97 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV**
Reactie Peter Wesselink * Reactie Dylan Vosskühler bij Radio 350, in gesprek met Henk Damkat

* Analyse door Maarten Dangremond, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink voerde 1 verandering door ten opzichte van de uitoverwinning bij HZVV (1-2). Aanvoerder Amanuel Isa keerde na een schorsing terug in de basis. Melvin Velthuis werd daardoor naar de bank verwezen. Naast hem op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Simon Baysoy, Cem Kose en Frank Gerritsen Mulkes.

Het zag er tot de 42e minuut goed uit voor Excelsior'31. In een attractief duel werd aardig gevoetbald. Er waren ook al een paar goede scoringskansen de revue gepasseerd. Hielke Penterman zal na de handsbal op de doellijn van Niek Averesch (met de daarbij horende rode kaart en penalty tegen) nog even terug hebben gedacht aan zijn- en Excelsiors beste kans in de 27e minuut.

Averesch kwam in de situatie nadat NSC Nijkerk de buitenspelval omzeilde. Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier was in eerdere instantie de inzet van Darryl Bobson de baas, maar kon niet ingrijpen bij de zuiver ingeschoten rebound van Yordi Grovenstein. De redding op de lijn van Averesch zorgde er naast een achterstand voor dat er nog meer ruimte kwam om te voetballen.

Excelsior'31 kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamer. Peter Wesselink koos ervoor om de aanvallende druk te houden. Amanuel Isa zakte een linie terug en vormde samen met Tom Brummelhuis en Mirko Zwiers de achterhoede. In de 47e minuut leek het de gelijkmaker op te leveren. De bal kwam  op aangeven van Cem Köse ietwat gelukkig bij Hakim Ezafzafi. Een 100% kans, maar niet raak.

Aan NSC Nijkerk-kant liet Nico van den Brom wel zien hoe het moet. Omdat Amanuel Isa al geel had ontvangen nadat hij een veelbelovende aanval in de kiem smoorde, kon hij even later bij een soortgelijk moment niet meer onreglementair ingrijpen. Yordi Grovenstein legde de bal voor en liet zijn countermaatje scoren. Na een treffer tegen CSV Apeldoorn, drie treffers tegen Staphorst ging Van den Brom tegen Excelsior'31 vrolijk verder met het maken van doelpunten.

Hetzelfde patroon ging aan de 1-3 van Van den Brom vooraf. Hakim Ezafzafi kreeg de bal op aangeven van Dylan Vosskühler op het presenteerblaadje, maar kreeg de bal niet in het net. NSC miste op de andere speelhelft niets. Weer waren Grovenstein en Van den Brom de twee die Excelsior'31 een volgende linkse directe gaven. Grovenstein bekroonde, na het afstraffen van dom balverlies zijn wedstrijd ook nog met een doelpunt. In de 62e minuut keek Excelsior'31 tegen een 1-4 tussenstand aan. Een fikse oorwassing.

Knullig balveries op de middenlijn zorgde voor de 1-5 voor NSC Nijkerk en doelpunt nummer 4 voor Nico van den Brom. De spits zorgde voor een 3e overwinning op rij voor zijn team en vertoeft met 8 doelpunten in 3 wedstrijden in de zevende hemel. Excelsior'31 staat na de oorwassing weer met beide voeten stevig op aarde.

 

Excelsior'31 - NSC Nijkerk 1-5 (0-1)

Doelpunten:

43. Nico van den Brom 0-1, 50. Nico van den Brom 0-2, 51. Hakim Ezafzafi 1-2, 53. Nico van den Brom 1-3, 62. Yordi Grovenstein 1-4, 70. Nico van den Brom 1-5

Rode kaart:

42. Niek Averesch (Excelsior'31)

Gele kaart:

49. Amanuel Isa (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (56. Simon Baysoy), Tom Brummelhuis, Niek Averesch, Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi (66. Melvin Velthuis), Ogúzhan Sahin (39. Cem Köse)

NSC Nijkerk: Damian Ranzijn, Chan-Ali Turksoy (64. Roy Schaap), Jonas Katshima, Jeff van den Bult, Dave Knikker, Yannick Cornelisz, Barry de Winter (77. Martijn Schilthuis), Rinke Rozema, Darryl Bobson (73. Tristan Wallet), Yordi Grovenstein, Nico van den BromKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 31 Maart 2018