Excelsior'31 ongelukkig (met negen man) onderuit bij SC Genemuiden (2-1)

Foto bij Excelsior'31 ongelukkig (met negen man) onderuit bij SC Genemuiden (2-1)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV (met hoge beelden van RTV Oost en lage beelden door Thijs Nieuwenhuis). Interviews door Leon Simons, presentatie door José Nijhof

* verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na de thuisnederlagen van SC Genemuiden (2-4 tegen Eemdijk) en Excelsior'31 (1-5 tegen NSC Nijkerk) van vorige week was het duel tussen beide ploegen er een om te bepalen wie in de buurt blijft van koploper Eemdijk en wie er afhaakt voor de titel. Excelsior'31 kon niet beschikken over Niek Averesch vanwege zijn rode kaart van vorige week. Op zijn plek begon Melvin Velthuis.

De bezoekers begonnen goed aan het duel. Het overwicht op het spel werd in de twintigste minuut vertaald in een doelpunt. Een schot van Mirko Zwiers verdween via een been van een Genemuiden-speler in het doel, 0-1.

Even later had het zelfs 0-2 kunnen zijn. Een fantastische pass van Ogùzhan Sahin zette Hakim Ezafzafi vrij voor de keeper. Hij stifte de bal net naast het doel van Genemuiden-doelman Albert Flier.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en werd het gevaarlijk uit met name standaardsituaties van Erik Rotman en Omar Kavak. In de blessuretijd scoorde Sijmon Eenkhoorn, totaal tegen de verhouding in, de gelijkmaker.

In de rust bleven Dylan Vosskühler (geblesseerd) en Ogùzhan Sahin achter in de kleedkamer. Daarvoor kwamen Cem Köse en Simon Baysoy binnen de lijnen.

Na rust kreeg Hielke Penterman een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2, maar oog in oog met Flier schoot hij de bal tegen de doelman aan.

In de 54e minuut kwam Anne van de Kolk er door en kwam in botsing met Mirko Zwiers. Scheidsrechter Timmer floot voor een penalty en Mirko Zwiers kreeg de rode kaart. Een zware beslissing van de scheidsrechter, in het voordeel van Genemuiden. Omar Kavak faalde niet en bracht de stand op 2-1.

Boy Boeloerditi moest na een uur spelen het veld verlaten met een blessure. Invaller Alfaro Vlijter was gelijk dichtbij de gelijkmaker maar hij schoot de bal in het zijnet. Ook Tom Brummelhuis was dichtbij een doelpunt, hij kopte over uit een hoekschop.

Ook Melvin Velthuis kon even later niet verder, vanwege een kuitblessure. Excelsior'31 moest dus met 9 man verder omdat er al drie keer gewisseld was.

In de slotfase kon Genemuiden het duel een aantal keren beslissen maar Melvin Koetsier hield de Rijssenaren in de wedstrijd. In de blessuretijd kreeg Tom Brummelhuis nog een grote kans op de gelijkmaker, hij kon de bal net niet binnen tikken.

En zo ging Excelsior'31 ongelukkig met 2-1 onderuit. Trainer Peter Wesselink kan zijn ploeg weinig tot niets verwijten, behoudens dat de rood-witten de kansen niet hebben benut. Het legde prima spel op de mat en zelfs met negen man kon het gevaarlijk worden.

Door de nederlaag, de blessures van Boy Boeloerditi, Melvin Velthuis, Dylan Vosskühler en de schorsingen (voor het thuisduel tegen DFS) van Mirko Zwiers en Simon Baysoy (hij ontving na de wedstrijd nog een gele kaart van scheidsrechter Timmer) mag geconcludeerd worden dat het een ongelukkige middag was voor Excelsior'31.