Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 verliest na comeback alsnog van DFS (2-3) Excelsior'31 verliest na comeback alsnog van DFS (2-3)

* Klik hier voor het 1e deel van de fotoreportage, de rest volgt zondag tegen 12 uur

* De samenvatting van Excelsior'31 TV. Camera en montage door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interviews door Leon Simons* Reactie Michel Gerritsen Mulkes* Reactie Peter Wesselink* Analyse met Gradus Hempenius
* Verslag van Martin Klaassen

Voor het eerst dit seizoen kon Excelsior'31-trainer Peter Wesselink geen beroep doen op vaste keus onder de lat Melvin Koetsier. Hij kon door een knieblessure niet aantreden. De keuze voor Mart Nieuwenhuis als zijn vervanger was niet moeilijk, omdat ook selectiedoelman Wilco Nieuwenhuis geblesseerd is. Hierdoor zat A1-doelman Tim Paalman op de bank. Vanwege de schorsing van Simon Baysoy en de blessure van Dylan Vosskühler werd Michel Gerritsen Mulkes als linksachter opgesteld. Melvin Velthuis nam de vacante plek op het middenveld in. Naast Paalman op de bank zaten: Stijn Beverdam, Ogúzhan Sahin en Alfaro Vlijter.

De wedstrijd begon voor de nieuwe man onder de lat van Excelsior'31 allerminst prettig. Al na 3 minuten kon Mart Nieuwenhuis de bal uit het net vissen. Na uitkomen en het niet afdoende wegwerken wist de geslepen Rutger Worm (oud prof van o.a. NEC Nijmegen) de bal met een boog over alles en iedereen in het doel te werken. Excelsior'31 mocht vervolgens het spel maken. Dit ging met horten en stoten. Combinaties werden vaak te lang doorgezet, waarna balverlies volgde. DFS kwam na het balverlies in beweging en probeerde vooral via de linkerkant van Excelsior'31 gevaar te stichten.

In de 28e minuut ging het opnieuw mis bij Excelsior'31. De ervaren Thijs Hendriks (239 duels voor Achilles'29) wist hoe hij in het strafschopgebied om moest gaan met de stevige ingreep van Tom Brummelhuis. Scheidsrechter Berben wees naar de strafschopstip. Rutger Worm schoot de 0-2 onberispelijk binnen. Twee onnodige en direct fatale momenten. De tegenstanders in de Hoofdklasse B weten de laatste tijd wel raad met de kansen die Excelsior'31 biedt.

Het is ook niet voor het eerst dat Excelsior'31 zich in korte tijd ook weer op kan richten. Een fase waarin alles ineens wel op de plek valt, de aanvallen kort en gericht verlopen alles net wel goed gaat. Zo uitzichtloos als het leek, zo groot werd de mogelijkheid op een overwinning. In de 52e minuut was het Hielke Penterman die de aansluitingstreffer maakte. De bal kwam voor zijn voeten nadat Amanuel Isa in korte tijd twee keer het aluminium toucheerde. Even later was het zelfs 2-2.

Na kort oogcontact tussen Hakim Ezafzafi en Hielke Penterman gaf de eerstgenoemde de bal hoog op de laatstgenoemde. De topscorer van Excelsior'31 kopte bekeken raak: 2-2. Een geniaal moment, een moment van onderling begrip. Eigenlijk een soort moment die de twee ervaren voetballers vaker samen op kunnen zetten.

De goede fase brokkelde na de gelijkmaker af. Excelsior'31 werd slordiger, DFS schrok wakker. De thuisploeg leek een beetje te schipperen tussen doordrukken en consolideren. De linies stonden geregeld te ver uit elkaar. Een in schoonheid gestrande aanval kon direct voor veel gevaar voor het eigen doel zorgen. Dit gebeurde in de 72e minuut, toen Lorenzo Davids (oud- NEC Nijmegen en Augsburg) zijn ploeggenoot Levi Raja Boean op Mart Nieuwenhuis afstuurde. De inzet van de middenvelder ging via de paal het veld weer in.

In de 80e minuut ging het alsnog mis voor Excelsior'31. Het was invaller Noë Bokila die de buit voor DFS alsnog binnenhaalde. De aanvaller, die in 2011 nog een proefperiode bij Excelsior'31 afwerkte, wist via de binnenkant van de paal te scoren. In de 89e minuut kreeg Boy Boeloerditi nog een kans op de puntendeling. Zijn inzet mislukte totaal. Door het verlies blijft Excelsior'31 6e en is het de aansluiting op een top 5-positie kwijt.

 

Excelsior'31 - DFS 2-3 (0-2)

Doelpunten:

3. Rutger Worm 0-1
29. Rutger Worm 0-2 (pen)
52. Hielke Penterman 1-2
55. Hielke Penterman 2-2
80. Noë Bokila 2-3

Gele kaarten:

Cem Köse, Tom Brummelhuis (Excelsior'31), Thijs Hendriks (DFS)

Opstellingen:

Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Michel Gerritsen Mulkes, Tom Brummelhuis, Niek Averesch (88. Alfaro Vlijter), Mirko Zwiers, Amanuel Isa, Hielke Penterman, Melvin Velthuis, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi, Cem Köse (77. Ugúzhan Sahin)

DFS: Peter Veeneman, Marijn de Kler, Rick van Walsem, Corné Davelaar, Melvin van Osenbruggen, Levi Raja Boean (74. Noë Bokila), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Remy Raterink (66. Luciën Dors), Rutger Worm (90. Arjan Goorman)

* vooruitblik Excelsior'31 - DFS met analist Gradus Hempenius, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 14 April 2018