Foto bij Excelsior'31 laat legio kansen liggen en speelt gelijk tegen CSV Apeldoorn (0-0)

Excelsior'31 - CSV Apeldoorn 0-0 (0-0)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Niek Averesch, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Ogùzhan Sahin (66. Alfaro Vlijter), Hielke Penterman en Cem Köse

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Fedde Timmer (62. Mark Fennebeumer), Steven van Es, Jesse Hartgers, Bruce Schotman, Maarten Boeve, Sander Krijns

Gele kaart Excelsior'31: Hakim Ezafzafi

* verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 moest het tegen CSV Apeldoorn doen zonder Tom Brummelhuis (geschorst) en Amanuel Isa (blessure). Melvin Koetsier keerde terug van een blessure en stond weer op doel. Melvin Velthuis en Niek Averesch vormden het centrale duo, Boy Boeloerditi nam de positie van Amanuel Isa over en daardoor was er weer een plekje over in de basis voor Ogùzhan Sahin. Hij speelde, net als Joost Krijns van CSV Apeldoorn, tegen zijn nieuwe club voor volgend seizoen.

Excelsior'31 was heer en meester in de eerste helft, CSV Apeldoorn parkeerde de bus en gaf de thuisploeg de bal. Al in de eerste minuut was er de eerste kans van de wedstrijd. Ogùzhan Sahin schoot de bal op doel maar CSV Apeldoorn-doelman Patrick Jansen kon de bal naast tikken. Vervolgens waren er twee kopkansen voor Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi. Na een half uur kreeg Hielke Penterman een enorme kans maar zijn omhaal werd knap uit het doel gehouden door Patrick Jansen. Ook Boy Boeloerditi en Hakim Ezafzafi wisten de bal niet in het net te krijgen vlak voor rust waardoor er met 0-0 gerust werd.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een schot van Mirko Zwiers en twee grote kansen voor Hielke Penterman troffen geen doel. In de slotfase werden de bezoekers een aantal keer gevaarlijk uit de counter, maar de Excelsior'31-verdedigers konden steeds een kansrijke mogelijkheid voorkomen.

Vlak voor tijd werd een doelpunt van Hakim Ezafzafi afgekeurd, nadat Hielke Penterman een overtreding maakte ten opzichte van Joost Krijns. Ook Michel Gerritsen Mulkes kreeg nog een schotkans maar 'man of the match' Patrick Jansen hield de bezoekers op de been.

Diep in blessuretijd leek CSV Apeldoorn nog bijna de drie punten mee te nemen, maar Melvin Koetsier bracht knap redding op een schot van Steven van Es. Daardoor kreeg CSV Apeldoorn waar het voor kwam, een punt. Excelsior'31 kan alleen zichzelf verwijten dat het geen drie punten pakt vandaag. Net als de afgelopen weken werden er genoeg kansen gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over.

Met nog vier wedstrijden te gaan is het voor de mannen van Peter Wesselink zaak om in vorm te komen voor de nacompetitie. CSV Apeldoorn zal de komende weken er alles aan doen om zo snel mogelijk uit de degradatiezone te komen.

Excelsior'31 is volgend weekend vrij. Daarna volgen twee uitwedstrijden, tegen DFS en De Zuidvogels.