Nacompetitie: Excelsior'31 heeft geen kans tegen Capelle (1-4)

Foto bij Nacompetitie: Excelsior'31 heeft geen kans tegen Capelle (1-4)

* Reactie Peter Wesselink

* Reactie Tom Brummelhuis bij Radio 350

* Live uitzending Excelsior'31 TV, met de analyse van Sjors Brugge en Patrick Jurgens

​* Verslag door Martin Klaassen

De wedstrijd in het tweeluik met de nummer 15 van der Derde Divisie Capelle werd voor Excelsior'31 letterlijk en figuurlijk een koude douche. De eerste dreun werd in de 27e minuut uitgedeeld van een meter of dertig door Gert-Jan Rothman. Hij gaf met zijn pegel Excelsior'31-doelman Mart Nieuwenhuis op sublieme wijze het nakijken: 0-1.

De hogere handelingssnelheid en geslepenheid van Capelle werd Excelsior'31, dat leuk mee leek te voetballen, verder fataal. Topschutter Olaf van der Sande dook in de 30e minuut op het juiste moment bij de tweede paal op om een scherpe voorzet diagonaal binnen te schieten: 0-2. Het grootste gevaar in de eerste helft van de zijde van Excelsior'31 kwam van centrale verdediger Tom Brummelhuis. Hij kopte in de 35e minuut uit een hoekschop van Mirko Zwiers op de paal.

Wat Brummelhuis niet lukte, ging bij Sandin Avdic wel. De middenvelder tekende in de 39e minuut de 0-3 aan nadat de buitenspelval bij Excelsior'31 haperde.

Na rust liet Van der Sande nog een juweel van een doelpunt aantekenen. Hij krulde in minuut 60 de bal prachtig buiten bereik van Mart Nieuwenhuis binnen: 0-4. Net voor het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd vanwege de flits en de vlot volgende knal deed Excelsior'31in de 67e minuut toch nog iets terug. Op een curieuze wijze wist Hielke Penterman de bal langs Capelle-doelman Bradley van der Meer te frummelen. In het vervolg van de wedstrijd mocht Excelsior'31 nog proberen, maar wist het geen vuist meer te maken.

De nummer 9 van de Hoofdklasse B heeft na de forse thuisnederlaag aanstaande zaterdag in Capelle aan de IJssel een wonder nodig om alsnog een gooi te kunnen doen naar promotie. Het veel sterkere Capelle zal weten dat het de horde Excelsior'31 heeft genomen en de terugwedstrijd professioneel tot het eind brengen.

Excelsior'31 - Capelle: 1-4 (0-3)