Zaalvoetballers Excelsior’31 promoveren naar eerste divisie

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 promoveren naar eerste divisie

Beelden Excelsior'31 - TZR Fermonia Boys, met dank aan Jan Nijkamp

Beelden en interviews Excelsior'31 TV

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond gepromoveerd naar de eerste divisie, het een na hoogste niveau van Nederland. In de play-offs gaf het ook in de tweede finalewedstrijd tegenstander TZR Fermonia Boys geen schijn van kans. Nadat de Rijssenaren de heenwedstrijd in Heerlen met 3-8 wisten te winnen, werd het vrijdagavond in Rijssen maar liefst 9-1.

Scheidend trainer Ichtus Rahanra had zijn team op scherp staan, waarbij promotie in de play-offs geen moment in gevaar kwam. De bezoekers moesten een achterstand van vijf doelpunten zien goed te maken, maar de compact verdedigende thuisploeg maakte dit onmogelijk. In de beginfase van de wedstrijd hield de doelman van de uitploeg zijn team nog aan aantal keren op de been, maar nadat Sander Kwintenberg de score opende liep Excelsior’31 uit naar een 3-0 voorsprong. Kort voor rust deden de bezoekers nog wat terug (3-1), maar in de tweede helft liet Excelsior’31 er geen gras over groeien. Na een aantal hoogstandjes, in verder een niet al te spectaculair duel, voerde Excelsior’31 de score op naar een 9-1 eindstand.

Excelsior’31 promoveert hiermee voor de tweede maal in haar historie naar de eerste divisie, maar zal het volgend seizoen moeten doen zonder coach Ichtus Rahanra. Na zes seizoenen Excelsior’31, waarvan de laatste vier seizoenen als coach van de hoofdmacht, vond de sympathieke coach het welletjes geweest. Na afloop van de wedstrijd werd hij dan ook in het zonnetje gezet.