Brazilië verpletterd SVVN in de F-league van SVVN !

De tweede wedstrijd van de F-league. Andere spelers een andere tegenstander, Excelsior ’31 Rijssen. Veel publiek, een laaghangend zonnetje over het veld van de volharding. Waarbij SVVN een mix hadden van 9 spelers en flinke niveauverschillen was Excelsior afgereisd met een wereldteam, genaamd Brazilië. Zij spelen een EK en een WK poule onderling en dit was niet de beste selectie van Excelsior’31 uit de WK, maar wel de jongste, namelijk allemaal spelers geboren in 2003. Ook deze jongens spelen sinds kort 7 tegen 7. Dit was hun 2e wedstrijd. Zij deden hun naam eer aan door direct na het fluitsignaal de ‘baas’ te zijn op het veld.

Snel kwam de eerste treffer 0-1. SVVN leek nog helemaal te beseffen dat de tegenstander van een heel ander kaliber was dan de vorige, DES F4. Langzamerhand kropen de greun’n ook uit hun schulp en werden steeds feller op de bal. In de tussentijd viel de ene naar de andere goal. 0-2, 0-3, 0-4…. Maar dan toch een uitbraak. D.m.v. een pass van achteruit werd rechtsbuiten Sander bereikt, die na een korte dribbel de bal bij Leon wist te krijgen. Nog een paar meter na de goal, een schot …. . met een panna rolde de bal in het net van Excelsior. 1-4 ! Eindelijk werd het ‘vechten’ beloond. Wat dat deden de jonge spelertjes van SVVN. Ze knokten zich voort, de ene sliding na de ander en een kort balcontact met de hand, maar desalniettemin mocht dit niet baten. Ondanks verwoede pogingen van onze keepers Milan (1e helft) en Jasper (2e helft) scoorden ze er op los . Met name nummer 9 van Rijssen kon met ferme dribbels en schoten de eindstand bepalen: 1-13 ! Het was duidelijk, het niveauverschil was veel te groot er ook wij hebben nog veel te leren.