Zaalvoetballers Excelsior'31 geven voorsprong weg

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 geven voorsprong weg

Afgelopen woensdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior'31 de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk met 7-4 verloren. Na een voorsprong van 1-3 en een ruststand van 2-3 ging het na rust helemaal mis met de jonge ploeg van Excelsior'31. Omdat Excelsior'31 de eerste wedstrijd wel in winst wist om te zetten, neemt de ploeg vooralsnog plaats in de middenmoot.

Tegen Sparta Nijkerk ging de jeugdige ploeg van Excelsior'31 voortvarend van start. Via Maarten Postma en Robert Kwintenberg kwam het op een 0-2 voorsprong. Het beste spel kwam van Sparta, maar het was Excelsior'31 dat de doelpunten maakte. Na een doelpunt van Sparta was het Sander Kwintenberg die via een prachtig diagonaal schot de 1-3 aantekende. Hierna kwam Excelsior'31 onder de druk te staan en wist het met een 2-3 voorsprong de rust te halen.

Na de rust had Excelsior'31 geen antwoord op de loopacties van de thuisploeg. Bij een 4-3 achterstand kreeg Wim Brinks een cruciale gele kaart voor een actie waarin hij dreigde te hard in te gaan op de keeper van Sparta toen deze de bal niet klem had. Dat hij op het laatste moment inhield, telde echter niet voor de scheidsrechter. Na de 5-3 ging Excelsior'31 alles of niets spelen en werd het uiteindelijk 7-4 na een treffer van Wim Brinks.

Volgende week donderdag speelt Excelsior'31 thuis om 20 uur in de Reggehal tegen LZV Kuipers 2. Bij deze ploeg spelen drie spelers uit de selectie van Jong Oranje onder 19 jaar.

7-4  Wim Brinks

Opstelling Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Wim Brinks, Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Agassi Daneljan, Robert en Sander Kwintenberg, Maarten Postma
Coach: Alidus Ter Harmsel
Grensrechter: Jan Booms