Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen topper van Madereros CF

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen topper van Madereros CF

Samenvatting Excelsior'31 1 - Madereros CF 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn de tweede seizoenshelft in de Topklasse goed van start gegaan. Vrijdagavond versloeg het als nummer twee in een prachtig duel nummer drie Madereros CF met 9-6.

Met een fitte selectie, waarbij Henk Lankamp na een aantal maanden zijn rentree maakte, speelde Excelsior’31 een fantastische eerste helft. Dit zorgde voor een comfortabele 5-1 voorsprong bij rust. De gasten uit Wijchen begonnen de tweede helft met een vijfde veldspeler op doel. Na langdurig balbezit ging het op de helft van Excelsior’31 in de fout. Maarten Postma profiteerde en schoot van afstand de 6-1 in een leeg doel. Voor de behendige Rijssenaar betekende het zijn derde treffer van de avond.

Zoals vaker dit seizoen dreigde het voor Excelsior’31 alsnog mis te gaan na een grote voorsprong, maar ook deze wedstrijd bleef het uiteindelijk aan de goede kant van de score. Na drie doelpunten op rij voor de bezoekers leek Nikzad Mahbobi met de 7-4 Excelsior’31 vier minuten voor tijd in veilige haven te hebben geschoten. De bezoekers rechte nog één keer haar rug en kwamen twee minuten voor tijd terug tot 7-6. Henk Lankamp zorgde met zijn tweede en derde treffer van de avond in de slotminuut voor de 9-6 eindstand.

Door deze zege blijft Excelsior’31 op de tweede plaats staan in de Topklasse, gevolgd door Madereros CF en Walk Inn Boys. Aankomende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma, dan reist het af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Elsweide. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma (3), Henk Lankamp (3), Jan Borghuis, Rik Harbers en Nikzad Mahbobi.

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Remco Haan.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel