Excelsior'31 2 verslaat ROHDA Raalte 2 met 2-0 (en pakt 2e prijs van het seizoen)

Finale KNVB Districtsbeker:
Excelsior'31 2 - ROHDA Raalte 2 2-0 (1-0)
44.  1-0 Maarten Smit (foto)
90+ 2-0 Ruud Slagman

Klik hier voor de samenvatting van het duel SC Genemuiden 2 - Excelsior'31 2 (met dank aan Jan Nijkamp (camera) en Jelte v/d Berg (samenstelling)

Klik hier voor een verslag in dagblad TC Tubantia. Klik hier voor 197 foto's (foto's copyright www.excelsior31.nl)

Opstelling Excelsior'31 2:
Vicente Fernandez Hesselink, Ruud Slagman, Harald Eertink, Dylan Siemerink (foto), Adrian Kwintenberg (Michel Gerritsen Mulkes (A1), Gerald ten Hove, Jelte v/d Berg, Rob ten Hove, Maarten Smit, Marco Stegeman (Björn Calkhoven) en Bart Slagman

Excelsior'31 2 heeft dinsdagavond de 2e prijs van het seizoen binnen gehaald. Na een uiterst boeiende bekerfinale (en ruim 95 minuten speeltijd) stond er een 2-0 eindstand op het scorebord.

Het moet gezegd, ROHDA Raalte 2 startte bijzonder gretig aan het duel en overblufte de thuisploeg, in het eerste kwartier.

Langzaam maar zeker ontdeed Excelsior'31 2 zich uit de rood/gele houdgreep en kreeg enkele dotten van kansen. Marco Stegeman en Jelte v/d Berg hadden het vizier niet op scherp, in die fase.

Ook ROHDA Raalte was enkele malen gevaarlijk, met name vanuit corners was er de nodige dreiging voor het doel van Vicente Fernandez Hesselink.

Vlak voor de rust begon Maarten Smit aan een rush over 50 meter, vanaf eigen helft.

Als ware het Alberto Tomba in z'n beste jaren slalomde Maarten langs vriend en vijand, om de bal uiteindelijk subtiel langs de Raalter goalie in het doel te deponeren, 1-0.

Na rust was het met name spannend, met kansen over en weer. Richting het laatste fluitsignaal van arbiter Arends uit Hoge Hexel waren de bezoekers gedwongen risico's te nemen, om tot scoren te komen.

Zo nu en dan was het 'vrouwen en kinderen eerst' voor het doel van Vinnie. In de slotseconden van het duel ging zelfs de Raalter doelman mee naar voren, wat ze uiteindelijk fataal werd.

In een tegenaanval kon Bart Slagman een vrij veld over steken en de bal breed leggen op de inkomende Ruud Slagman, die een leeg doel trof en de alles beslissende 2-0 aan kon laten tekenen.

Die 2-0 had overigens al eerder op het scorebord kunnen staan, wanneer Björn Calkhoven een strafschop (na het neerhalen van de doorgebroken Bart Slagman, zonder gevolgen voor de 'dader', vreemd genoeg) had benut...

Na afloop waren er medailles voor beide teams en kon Excelsior'31 2 aanvoerder de 'cup met de grote oren' in ontvangst nemen van KNVB district Oost voorzitter Henk Rovers.

Excelsior'31 2 speelt - in de halve finale van landskampioenschap voor reserveteams - zaterdag 29 mei in Amsterdam, tegen de A(msterdam) F(ootball) C(lub) 2. Aanvang 12.00 uur.

Een week later (zaterdag 5 juni) is de return, in Rijssen. Aanvangstijdstip 14.30 uur.

De winnaar van Excelsior'31 2 - AFC 2 speelt zaterdag 12 juni (op neutraal terrein) in de finale tegen de winnaar van Rijnsburgse Boys 2/Blauw Geel 2.

De tweede prijs van het seizoen is binnen!
verslag door Excelsior’31 2 aanvoerder Harald Eertink
RIJSSEN – Dinsdagavond hebben wij onze tweede prijs van het seizoen gepakt! Na het kampioenschap in de reserve hoofdklasse C, hebben we de districtsbeker (Oost) voor reserveteams gewonnen, door ROHDA Raalte 2 met 2-0 te verslaan.

De eerste helft domineerde ROHDA. Wij kregen nauwelijks grip op de roulerende middenvelders en de bewegelijke aanvallers. Toch resulteerde dit niet in grote kansen voor de gasten, terwijl wij wel een aantal 100% kansen kregen om de score te openen.

De keeper van ROHDA reageerde goed of wij waren niet scherp genoeg. Het leek er dan ook op dat wij met 0-0 de rust in zouden gaan.

Totdat Maarten Smit na een afgeslagen corner vanaf ons eigen 16-meter gebied naar de goal van de tegenstander dribbelde en ook de keeper te slim af was: 1-0 op een zeer mooi moment.

De tweede helft hadden wij meer vat op ROHDA, alhoewel ze er af en toe gevaarlijk uitkwamen. Zo waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar de bal belande op de paal.

De grootste kansen waren echter, net als in de 1e helft, voor ons. De bal wou er alleen niet in, ook niet toen wij – aan het eind van de wedstrijd - de kans kregen om vanaf 11 meter de 2-0 op het bord te zetten. Björn’s inzet belandde op de voet van de keeper.

Hierdoor bleef het spannend tot aan het eind en bleef ROHDA geloven in een goede afloop. Totdat Ruud Slagman de bal onderschepte, Bart Slagman wegstuurde, zelf meeliep tot voor de goal, de bal terugkreeg van Bart en de 2-0 scoorde. De wedstrijd was gewonnen en de districtsbeker was voor ons!

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers en met mooi vuurwerk op de achtergrond mochten wij de beker en de medailles in ontvangst nemen. Na afloop werd voor de tweede keer dit seizoen een (bescheiden) feestje gevierd. We zijn echter nog niet uitgevoetbald.

Zaterdag staat de halve finale om het landskampioenschap voor reserveteams op het programma. We spelen in Amsterdam tegen AFC 2 (zondag). De week er na (5 juni) spelen we thuis tegen de Amsterdammers. Hopelijk kunnen we dan net zo veel toeschouwers verwachten als dinsdag.

Deze support wordt door de spelers en de begeleiding van Excelsior’31 2 zeer gewaardeerd.