Zonder scheidsrechter: geen voetbal!

Foto bij Zonder scheidsrechter: geen voetbal!

Zonder scheidsrechter: geen voetbal!

Zonder scheidsrechter: geen voetbal !  

De afgelopen tijd is er bij Excelsior ’31 op diverse manieren aandacht geschonken aan het functioneren van (club)scheidsrechters in het algemeen en de beschikbaarheid van scheidsrechters in het bijzonder.
Als er niet voldoende gekwalificeerde scheidsrechters beschikbaar zijn, kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan, dus: ‘zonder scheids: geen wedstrijden!”

Begin 2011 hebben een groot aantal leden van onze club de Basis Opleiding voor Scheidsrechters (BOS) gevolgd en allen het scheidsrechtersdiploma gehaald. Daarnaast heeft een grote groep junioren in de voorjaarsvakantie de opleiding tot pupillenscheidsrechter met succes heeft afgerond.

In 2012 hopen wij hieraan een vervolg te geven en het daarom zijn er in het voorjaar weer een aantal activiteiten en opleidingen gepland: 

Op zaterdag 4 februari 2012 (aanvang 10.00 uur) wordt (onder voorbehoud) door de KNVB een interactieve spelregelochtend georganiseerd voor alle jeugd binnen onze club !

Op woensdag 18 januari 2012 (aanvang 19.30 uur) wordt er door de KNVB district Oost in ons clubhuis een interactieve (spelregel) avond georganiseerd voor alle scheidsrechters binnen onze vereniging.

Op deze avond wordt ook informatie verstrekt over de mogelijkheden om een opleiding tot scheidsrechter te gaan volgen. Ben jij geïnteresseerd en/of denk je er over om scheidsrechter te worden, dan ben jij uiteraard van harte welkom.

• Basisopleiding Scheidsrechter (BOS): deze opleiding is bedoeld voor diegenen die wedstrijden gaan leiden bij de A- en B-jeugd en de senioren. De opleiding bestaat uit 7 avonden, een spelregeltoets, een examen strafrapport (toelating vanaf 16 jaar);

• Verkorte Opleiding tot Scheidsrechter: deze opleiding is bedoeld voor scheidsrechters die reeds meer dan twee jaar voor de vereniging actief zijn en toch graag nog diploma willen hebben. De opleiding bestaat uit 2 avonden en het fluiten van een stagewedstrijd;

• Pupillenscheidsrechter: deze opleiding is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar die binnen de eigen vereniging wedstrijden van pupillen willen gaan leiden. De cursus bestaat uit één dag opleiding en wordt in de voorjaarsvakantie op donderdag 1 maart 2012 gehouden (onder voorbehoud); 

• Assistent-scheidsrechter: deze opleiding is bedoeld voor assistent-scheidsrechters (grensrechters), die de samenwerking met de scheidsrechters willen verbeteren. De opleiding bestaat uit een theoretisch- en een ervaringsdeel (toelating vanaf 16 jaar en in het bezit van het BOS-diploma). 

De opleidingen zullen in het voorjaar van 2012 worden gehouden!
 
Aanmelden kan natuurlijk nu ook al: neem dan even contact op met de coördinator scheidsrechterszaken Harry Averesch via de mail: averesch@solcon.nl.

NB: bij voldoende deelname worden de opleidingen in ons eigen clubhuis verzorgd, dus: gewoon doen! Excelsior heeft jullie hard nodig ! 

Zet genoemde data alvast in je agenda ! 

Harry Averesch,
Coördinator Scheidsrechterszaken Excelsior‘31

Kalender icoon maandag 14 november 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers