Knappe zege Excelsior'31 bij Katwijk (1-2) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Knappe zege Excelsior'31 bij Katwijk (1-2) (samenvatting geplaatst!)

Knappe zege Excelsior'31 bij Katwijk (1-2) (samenvatting geplaatst!)

Klik op de TV (rechts) voor een uitgebreide samenvatting  van 'Katwijk - Excelsior'31', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Bron tekst & foto: TC Tubantia

KATWIJK - Topklasser Excelsior'31 boekte zaterdagmiddag een knappe zege in en tegen Katwijk. De ploeg hield zich in de slotfase overeind en won met 2-1. Excelsior begon goed aan de wedstrijd en zag dat Katwijk, de nummer zes van de topklasse, vooral sterk was in de omschakeling. Nadat de eerste grote kans voor de thuisploeg was, scoorden de Rijssenaren.

Robert Wilens bracht zijn ploeg na een knappe combinatie door het centrum op 0-1. Katwijk probeerde het wel, maar zag ook veel fout gaan. Vlak voor de pauze verdubbelde Excelsior de score. Niek Davina rondde af naar een mooie assist van Gradus Hempenius.

Na rust liet Excelsior zich terug drukken door Katwijk, maar kreeg via Nigel Michels nog wel een goede kans. Zijn vrije trap ging net over. De ploeg van trainer Dennis Demmers kreeg steeds meer moeite met Katwijk en dan ook een goal tegen. Uit een kluts voor de goal maakte Katwijk de 1-2. Verder kwam de thuisploeg niet en Excelsior hield zich knap staande.

Excelsior'31 komt op 21 punten uit 14 duels.

Klik hier voor een aantal foto's van WJ Dijkdrent (Orange Pictures)

Katwijk - Excelsior'31 1-2 (0-2)
0-1 Robert Wilens (27)
0-2 Niek Davina (45+3)
1-2 Jordy Zuidam (71)

Excelsior’31:
Kok, Lubbers, Gerritsen Mulkes, Davina, Borghuis, David, Hempenius (89. Oosthoek), Rosink, Ten Hove (81. Gombert), Michels, Wilens.

Klik
hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, op RTV Oost radio

Katwijk valt ver terug en verliest
Bron: klik hier
KATWIJK - Vorige week speelde de ploeg van Cees Bruinink de beste wedstrijd tot dusverre, maar een week later bakte Katwijk er weinig van in het thuisduel met Excelsior '31. Een 1-2 nederlaag was het gevolg. Bij Katwijk werd er al reikhalzend uitgekeken naar het duel van volgende week bij Spakenburg. De aansluiting zou, na een prima reeks, immers gemaakt kunnen worden, maar zover kwam het niet.

De oranjehemden kwamen bijzonder pover voor de dag en mochten van geluk spreken dat het tot de laatste tellen spannend bleef en dat er misschien een punt zou kunnen worden bijgeschreven. Na de 0-2 score halverwege, door treffers van Robert Wilens en Niek Davina, kwam Katwijk nog terug via Jordy Zuidam. Daarna probeerde Katwijk het wel, maar kreeg de ploeg uit Rijssen drie grote kansen om het boek dicht te doen.

Die genadeklap bleef uit, maar de tik uit de eerste helft was, zo bleek dus, al teveel geweest voor de thuisploeg. Trainer Cees Bruinink sprak van 'een bizar verval'.


Kalender icoon zaterdag 19 november 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers