Cruciale overwinning Excelsior'31 2 (3e nog steviger aan kop)

Foto bij Cruciale overwinning Excelsior'31 2 (3e nog steviger aan kop)

Zaterdag 25 februari mochten we alweer onze 3e competitiewedstrijd spelen van 2012. Om 11:45 stonden we aan de aftrap tegen Berkum 2. Hier gingen een bespreking van Ryan Eertink, een bespreking van 'collega' Fethi Ozerdogan en een ontspannen busreis aan vooraf.

Uiteraard werden de punten besproken die de trainer had genoteerd na de thuiswedstrijd tegen Berkum, eerder dit seizoen.

De opstelling:
Pattrick Loohuis, Ruud Slagman, Gert-Jan Schultink, Harald Eertink, Simon Baysoy, Johan Wessels, Jelte v/d Berg, Adrian Kwintenberg, Jurgen Siemerink, Arnoud Baan, Bart Slagman.
De wissels: John van Pijkeren, Stephen Jansen, Sander Zandvoort.

Verslag Ruud Slagman.
De wedstrijd: onze aanvoerder Harald won de tos en koos de kant waarbij we de zon in de rug hadden. Berkum had de aftrap. Het kunstgras kwam ons spel ten goede. Na ongeveer 15 minuten kwam Bart alleen voor de keeper, veel deed hij niet fout. Met een lob ging de bal keurig over de keeper heen, alleen hij miste net teveel richting waardoor de bal aan de verkeerde kant van de linker doelpaal eindigde. Hier gingen een paar één tweetjes aan vooraf tussen Adrian en Jelte.

In de 34e minuut werd ons overwicht omgezet in een doelpunt. Jurgen omspeelde zijn tegenstander en speelde Arnoud in. Die draaide op zijn beurt door en stuurde Jurgen de diepte in. Op snelheid was Jurgen niet te houden voor zijn tegenstander en gaf de bal laag voor. Een knappe overstap van Jelte bracht de bal bij Bart die vanaf randje 16 de bal in het netje schoot. De eerste helft werd er goed verdedigd. Op een paar corners na is Berkum dan ook niet gevaarlijk geweest in de 1e helft.

In de tweede helft hebben we ons met name beperkt tot verdedigen. Net na rust leverde dit 2 kansen op voor Berkum voor de ingevallen spits. Een oude bekende van de verdediging die hard werkt en het randje op zoekt. De tweede helft hebben we, vanwege het verdedigen, niet veel gecreëerd.

Hoogtepunten:
*Jelte die onterecht terug werd gefloten, na vermeend buitenspel. Spijtig want hij kon alleen doorlopen op de keeper.
* Een afgemeten voorzet van Jurgen werd door Jelte verwerkt met het verkeerde been
* Daarnaast is het het vermelden waard dat keeper Sander Zandvoort in moest vallen als veldspeler. Dit vanwege personele problemen bij het 1e, 2e en het 3e.

Berkum wist de sterk keepende Patrick niet te kloppen vandaag. De zwaarbevochten 3 punten gingen met mee naar Rijssen.

Geweldige inzet van de 14 spelers en technische staf.

Verslag Excelsior’31 3 – Go Ahead Kampen 2
Verslag door: Matthijs Zandvoort
Zaterdag stond voor Excelsior’31 3 de eerste competitie wedstrijd na de winterstop weer op het programma. In de bespreking werd door trainer Harry Beltman aan gegeven dat het vandaag niet uit maakte hoe we zouden winnen, als we de 3 punten maar in Rijssen hielden. Ook al zouden er 3 supporters staan die zeiden wat een saai voetbal, dat maakte vandaag geen zak uit. Het was zeer belangrijk om direct na de winterstop weer goed te beginnen en de voorsprong om de concurrentie vast houden.

Met het team is afgesproken om geduldig te voetballen en op te gaan bouwen van achteruit. Hierbij zouden we liever de bal 20.000 keer terug te spelen naar keeper Alex Calkhoven dan dat we de bal zouden verliezen. Daarnaast zou het weer belangrijk zijn om als team te voetballen en keihard voor elkaar te werken, wat vanaf het begin van de competitie al een van onze sterke punten is.
Om half 3 was het eindelijk zo ver, een de gasten uit kampen mochten aftrappen.

Excelsior’31 3 speelde vanaf het begin volgends de afspraken en liet de bal achterin goed rond gaan. Wanneer de ruimte er lag speelden we het middenveld in en van daaruit zochten we een paar keer de zijkanten. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 1-0 voor ons. Na goed positiespel werd Sjors gevonden aan de linkerkant die een goede voorzet gaf naar de rechterkant. Deze bal kon door Matthijs direct  in de linkerhoek geschoten worden en dit zelfs met de binnenkant. Na de 1-0 bleef excelsior’31 3 geduldig voetballen en ging de rust in met de voorsprong.

In de rust werd aangegeven dat het nog maar 1-0 was en dat we scherp moesten blijven en het liefst nog even 1 of 2 er bij in moesten schieten. Verder zouden we de 2e helft de wind mee hebben en zouden we voordeel kunnen halen uit het  goede schot van Alex. Ook werd Jeroen Spenkelink gewisseld voor Stephen Jansen die vanuit het 2e bij ons aan mocht sluiten.

Excelsior’31 3  begon de 2e helft direct weer goed en geduldig te voetballen en we hadden inderdaad de wind mee. Al na 4 minuten maakte Alex gebruik van de wind en zijn goede trap en zette z’n broer Yorick alleen voor de keeper. Yorick maakte deze bal wel heel lekker af door de bal over de uitkomende keeper te loppen en in de goal te plaatsen. Doordat Go Ahead Kampen hun spelwijze wisselden en 1 op 1 gingen voetballen achterin konden wij hier gebruik van maken.

Matthijs werd in de 60e minuut gewisseld voor Laurens  en werd Jeroen Tuute naar de rechtsbuiten positie door geschoven om gebruik te gaan maken van z’n snelheid. Dit resulteerde tot een paar goede aanvallen van onze kant maar deze werden niet goed uitgespeeld waardoor het 2-0 bleef. In de 83e minuut werd Stephen gevonden, die de bal goed naar binnen kon kappen en de bal van zo’n 25 meter in de korte hoek kon schieten.

Excelsior’31 3 stapte van het veld af met een 3-0 zegen en de 3 puntjes bleven dus volgends de afspraken lekker in Rijssen. In de kantine kwam het zeer goede bericht binnen dat de nummer 2 en 3 uit de competitie WHC en Be Quick gelijk hadden gespeeld tegen elkaar.

Dit betekent dat Excelsior’31 3 nu met 4 punten los staat en nog een wedstrijd minder heeft.