Foto bij Excelsior'31 C1 al snel de baas over Avanti W. (4-0) (foto's en samenvatting geplaatst!)

Excelsior’31 C1 – Avanti Wilskracht C1 4-0

* Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van dit duel, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Verslag door Excelsior'31 C1 coach Robert Peterman
Na een winterperiode waarin Excelsior’31 C1 pas de laatste twee weken volledige trainingsweken kon afwerken, maar wel lekkere oefenwedstrijden kon spelen, stond zaterdag 25 februari weer de eerste competitiewedstrijd op het programma: Excelsior’31 C1 – Avanti W. C1.

Op een goed te bespelen veld 4 was het aan het begin van de wedstrijd duidelijk dat Excelsior’31 C1 het initiatief in de wedstrijd wilde pakken. Excelsior’31 C1 had veelal de bal en dicteerde het spel. Na twee kleine mogelijkheden van de roodhemden, was het op eens even schrikken voor de goal van doelman Remco Wellenberg toen uit een voorzet de spits richting goal kon koppen. De Avanti-speler kon echter onvoldoende vaart aan de bal meegeven en Remco kon eenvoudig de bal pakken.

Daarmee was het kruit van Avanti W. C1 voor de wedstrijd verschoten en was Excelsior’31 C1 heer en meester. De meest dreigende speler van de bezoekers werd door Gerben Schellevis goed bespeeld, waardoor Avanti W. niet gevaarlijk kon worden.

In de negende minuut kwam Mathay Kahraman van achteruit mee naar voren. Zijn inzet werd nog gepareerd door de keeper, maar Emre Hacarlioglugil stond weer op de goede plek en kon de bal binnenwerken: 1-0

Twee minuten later verdubbelde de Rijssenaren de voorsprong, door een vrije trap van Tom Lankamp van de linker flank. De indraaiende bal werd waarschijnlijk geheel verkeerd ingeschat door de keeper, want de bal leek makkelijk te keren, maar verdween toch achter hem in het doelnet.

Door de skivakanties van Matthijs Seppenwoolde en Naut Dirksen, die helaas samen vielen met deze wedstrijd, was de opstelling van de C1 enigszins aangepast. Stijn Beverdam was een linie naar achteren gegaan om de plek van Matthijs in te nemen. Marnick Hazelhorst kwam daardoor op het middenveld te spelen.

Het was maar goed dat we een bank met potentie hadden. Jesse Beltman moest namelijk als snel aan de bak, vanwege een blessure van Stijn. Voor Lars Jansen was het even schrikken toen hij hoorde op welke positie hij moest invallen. Hij was gehaald om als buitenspeler in te vallen, maar door de blessure van Stijn en wissel van Mathay (met de B1 voetballen) kwam hij naast Indy ten Dam centraal achterin te spelen. Gelukkig voor hem was Excelsior’31 C1 ook de tweede helft dominant, waardoor Lars mocht en kon inschuiven.

Bij rust was het duidelijk dat Excelsior’31 C1 sterker is dan de tegenstander, maar het stond slechts 2-0. Een nog niet overtuigende voorsprong. De tweede helft moest dan ook het krachtsverschil duidelijker worden uitgedrukt in de score. Waarbij de tip werd mee gegeven dat er mogelijkheden lagen om vanaf het middenveld steekpassen te geven op de buitenspelers.

Aan het begin van de tweede helft, een sterke periode van de roodhemden, wist Denian “Ola” Twellaar (die vandaag jarig is, overigens. Hij werd 15) op links door te breken. Erg mooi was te zien dat hij vanaf de flank de mensen voor de goal op maat kan bedienen. Tot twee keer toe kon Tom Denian’s assist eenvoudig binnentikken en de stand op 4-0 tillen.

De backs Jorn Nijkamp en Tim Rolleman kwamen een aantal malen over de flank op. De op het middenveld voetballende Marnick trok in de tweede helft richting zijn favoriete positie, maar wist het net vandaag niet te vinden.

Helaas bloedde de wedstrijd al zo’n 20 minuten voordat de goed leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit floot, dood. Er waren nog een aantal mogelijkheden voor de Excelsioren, maar die werden niet benut.

Excelsior’31 C1 hoefde niet echt meer en Avanti W. C1 kon niet echt meer.