(samenvatting geplaatst!) Gehavend Excelsior'31 laat kans op stunt liggen bij Rijnsburgse Boys (1-0)

Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Rijnsburgse Boys - Excelsior'31', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Bron: klik
hier
RIJNSBURG - Excelsior'31 verloor zaterdag voor de tweede keer op rij. Titelkandidaat Rijnsburgse Boys wat met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Dennis Demmers. Rijnsburgse Boys is daardoor de nieuwe koploper in de topklasse.

Excelsior verscheen zwaar gehavend aan de aftap in Rijnsburg. Bijna de complete achterhoede ontbrak. Maurice Bartelds, John Lubbers, Michel Gerritsen Mulkes en Kevin Siemelink moesten allen geblesseerd toekijken. Ook Nigel Michels was er vanwege een ski-vakantie nog niet bij. Niek Davina, vorige week door personele problemen nog opgesteld in de voorhoede, stond dit keer centraal achterin. Ook Gerald ten Hove voor de verandering een keer in de defensie (rechtsback).

Het eerste half uur was duidelijk voor de thuisploeg, dat via Bennie van Noord scoorde. Daarna kwam Excelsior beter in de wedstrijd. Bunyamin Özkök, die net als Jelte van der Berg voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis stond, liet een goede kans op de 1-1 liggen. Ook clubtopscorer Robert Wilens was dicht bij de gelijkmaker, maar trof geen doel. Kort na de pauze liet Rijnsburgse Boys het na de 2-0 te maken, waardoor Excelsior mocht op een punt. De bezoekers namen steeds meer risico.

De doorgeschoven Davina kreeg in de slotfase een prachtige kans op de gelijkmaker, maar faalde. Ook twee andere mogelijkheden van de Rijssenaren bleven onbenut. Eindstand: 1-0. Doordat koploper Spakenburg gelijkspeelde tegen Noordwijk (1-1) is Rijnsburgse Boys de nieuwe koploper in de topklasse.

Door de nederlaag blijft Excelsior staan op de tiende plek in de topklasse, met dertig punten uit 22 duels. Volgende week ontvangt de ploeg van trainer Dennis Demmers in Rijssen SVZW.

Rijnsburgse Boys - Excelsior'31 1-0 (1-0). 30. Van Noord 1-0.
Excelsior'31: Kok, Ten Hove, David, Davina, Borghuis, Rosink, Isa, Hempenius, Özkök (65. Gombert), Wilens, Van der Berg (80. Wilbers).

Rijnsburgse Boys koploper na moeizame zege
Bron: klik hier
RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de topklasse. De ploeg van trainer Niek Oosterlee won zelf met 1-0 van Excelsior'31 en zag concurrent Spakenburg niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel bij Noordwijk.

Een eenvoudige middag werd het echter niet voor de Rijnsburgers. Alleen in het eerste half uur konden de Uien enigszins overtuigen. Nadat Jeffrey Winter en Joost Kuhlmann al grote kansen hadden gemist, kopte de jarige Bennie van Noord uit een hoekschop van Damiano Schet wel binnen.

Het leek gelijk de genadeklap voor de gasten uit Rijssen te zijn, maar uit het niets kregen de gasten twee opgelegde mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen. Met name Bunyamin Ozkok mocht het zichzelf aanrekenen dat dat niet gebeurde. De aanvaller omspeelde doelman Richard van Nieuwkoop, maar schoot vervolgens de bal naast het lege doel. In de blessuretijd van het duel kwam ook Niek Davina oog in oog met Van Nieuwkoop te staan, maar ook hij had het vizier niet op scherp.

Rijnsburgse Boys gaat volgende week met een punt voorsprong op bezoek bij Spakenburg.

Resultaatvoetbal levert Rijnsburgse Boys koppositie op
Het eindresultaat telt. Ook bij voetballers. Rijnsburgse Boys is er dit seizoen op gebrand de titel te veroveren in de Topklasse. Dat betekent: competitiewedstrijden winnen en dan het liefst met mooi voetbal. En mocht dat laatste niet lukken, dan is het jammer. Als de punten maar worden binnen gehaald… En dat gebeurde dus ook tegen Excelsior ’31. Een slechte wedstrijd leverde met een magere 1-0 het maximale resultaat op.

Omdat koploper Spakenburg een aantal kilometers verderop zich verslikte in Noordwijk (1-1) kon, een week voor het cruciale treffen op de Westmaat tegen de Blauwen, de koppositie opnieuw worden overgenomen. Het is inmiddels de derde maal dat Rijnsburgse Boys dit doet. Met acht finales te gaan is het nu zaak om dit maar eens vast te houden.

Door de simpele 0-5 overwinning in Rijssen en de lijst afwezigen bij Excelsior ’31 (maar liefst zes basisspelers waren niet inzetbaar) lag het gevaar van gemakzucht en onderschatting bij Rijnsburgse Boys op de loer. Ook de recente statistieken waren voor Excelsior ’31 zeer consistent: de laatste acht competitiewedstrijden leverden niet alleen vier thuisnederlagen maar ook vier uitoverwinningen op. Het was daarom hoopgevend dat Rijnsburgse Boys scherp en alert aan de wedstrijd begonnen.

De eerste zes minuten leverden direct twee grote kansen op. Ondanks de afwezigheid van de complete verdediging was het juist de vaste doelman van Excelsior ’31 die na twee minuten lelijk in de fout ging. Door zwak uit te schieten leverde hij de bal in bij Jeffrey Winter. Het is dat Arjan Kok het afgeloste schot fraai tot corner verwerkte anders was Excelsior ’31 wel heel snel op achterstand gekomen. Vier minuten later kreeg Joost Kuhlmann met een dubbele inzet de kans om de score te openen. Zijn veel te laconieke uithaal werd echter geblokt.

Na deze grote kansen zakte de wedstrijd helemaal in. Ondanks het veldoverwicht moest Rijnsburgs gevaar uit standaardsituaties komen. Binnen het eerste half uur kreeg Rijnsburgse Boys zes corners te nemen. De laatste van deze serie was uiteindelijk raak. Damiano Schet wist de bal perfect op het hoofd van de jarige Bennie van Noord (26 jaar) te plaatsen die zichzelf, en de hele club, beloonde met een passend verjaardagscadeau: de openingstreffer: 1-0.

Binnen vijf minuten na deze treffer kregen de Rijnsburgers twee mogelijkheden op meer. Allereerst stond Kevin Winter, na een uithaal van broer Jeffrey, in de lijn van het schot en vervolgens werd een geplaatst schot van Resham Sardar gepakt door Arjan Kok. Vervolgens leverde de laatste tien minuten van de eerste helft trainingstof voor Niek Oosterlee op. Tot tweemal toe kreeg Excelsior ’31 de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren.

Bunyamin Özkök verscheen uit het niets voor Richard van Nieuwkoop. Na de Rijnsburgse keeper te hebben uitgespeeld was het doel leeg. De aanvoerder schoot echter, vanuit de scherpe hoek, voorlangs. De tweede mogelijkheid was voor Robert Wilens. De aanvaller werd vanaf links perfect aangespeeld door Gradus Hempenius maar volledig vrijstaand voor Richard van Nieuwkoop schoot hij hoog over.

De tweede helft stond in het teken van niet willen (Rijnsburgse Boys) en niet kunnen (Excelsior ’31). Of was het bij Rijnsburgse Boys toch ook niet kunnen? Met de kleine ruimtes en een laag baltempo was het moeilijk door komen bij de negen Rijssense verdedigers. Alleen aanvaller Robert Wilens loerde op een ontsnappingsmogelijkheid na een eventuele balovername van zijn medespelers. Na een gezapige start was er pas na ruim tien minuten de eerste opleving waarneembaar op de Middelmors.

De ijverige Resham Sardar veroverde zelf de bal en wist vanaf rechts de bal voor het doel te krijgen. Danny van der Vijver leek de bal binnen te glijden maar kwam toch een teenlengte tekort. Na ruim een uur spelen kreeg invaller Martijn Gootjes opeens de bal voor zijn voeten na niet verwacht loslaten van keeper Arjan Kok. En ja, daar reken je dan niet op… De oersaaie pot voetbal kabbelde maar voort.

Rijnsburge Boys speelde niet goed maar ook weer niet slechter dan de tegenstander. Damino Schet verraste met twee schoten maar de eerste ging over en de tweede werd eenvoudig gepakt. Plotseling werd het laatste kwartier van de wedstrijd met gejuich begroet. Niet omdat de wedstrijd er bijna op zou zitten maar de Noordwijkse gelijkmaker tegen Spakenburg werd zichtbaar op het scorebord.

Mogelijkheden om de score op te voeren waren spaarzaam. Een geblokt schot van Kevin Winter, een bal naast en een tot corner verwerkte inzet van Martijn Gootjes was de schamele oogst. De minimale voorsprong betekende natuurlijk wel dat Excelsior ’31 met een goed uitgevoerde counter zomaar een punt zou kunnen meenemen naar Rijssen.

Alles wat zich ui noemt kreeg bijkans een hartverzakking toen in de blessuretijd een diepe bal Niek Davina bereikte. Zijn vrije doortocht richting Richard van Nieuwkoop had eigenlijk de gelijkmaker op moeten leveren. De beste kans voor Excelsior ’31 hielp hij echter om zeep door hoog over te schieten. Na ruim vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Fabian de Lima Schepens, die de kaarten op zak, af en gingen de handen in de lucht: de drie punten waren binnen en de koppositie was heroverd.

Richard van Nieuwkoop werd na afloop in het zonnetje gezet door Keepersdirect. Samen met Topklasser.nl is er een wedstrijd in het leven geroepen voor alle Topklasse keepers. Zij strijden onderling voor de titels Keeper van het Jaar, Cleansheat Koning van het Jaar en Penaltykiller van het Jaar. De winnaars van de jaarklassementen én de beste keeper van iedere periode van vijf duels ontvangt een prijs.

En die laatste prijs had Richard van Nieuwkoop in de wacht gesleept. Een mooie opwarmer voor een nog mooiere prijs: de kampioensschaal.