CV Topklasse voortvarend van start

Foto bij CV Topklasse voortvarend van start

CV Topklasse voortvarend van start

De Coöperatieve Vereniging Topklasse gaat voortvarend van start. Het formele traject voor de oprichting van de CV Topklasse is doorlopen: de statuten zijn vastgesteld, het bestuur is geïnstalleerd en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft plaatsgevonden.



Tijdens de ledenvergadering van maandag 5 maart jl. hebben de leden bovendien besloten om voor commerciële zaken ten aanzien van de Topklasse in zee te gaan met sportmarketingbureau House of Sports in Ouderkerk a/d Amstel.

De CV Topklasse treedt namens de clubs uit de Topklassen zaterdag en zondag op als belangenvereniging en werkgeversorganisatie. De belangrijkste aandachtspunten hierin zijn het optreden als gesprekspartner namens de Topklasse met de KNVB, het collectief vermarkten van het merk Topklasse en het  optreden als werkgeversorganisatie als het gaat om een CAO-regeling voor contractspelers.
 
House of Sports is voor een periode van 18 maanden de strategische partner van de CV Topklasse voor het werven van sponsoren voor de Topklasse en het uitrollen van de Topklasse naar TV, Internet en andere media. Hiermee wordt opvolging gegeven aan het imago-onderzoek dat in opdracht van de clubs in de Topklasse door hetzelfde sportmarketingbureau is uitgevoerd.
 
Tijdens de ledenvergadering op 5 maart jl. zijn ook een gemeenschappelijk standpunt en visie vastgesteld over zaken als eventuele doorstroming tussen Eerste Divisie en Topklasse en verplichte registratie van spelerscontracten. Dit is vastgelegd in een notitie die als uitgangspunt zal dienen voor de gesprekken met de KNVB en de CAO partners.
 
“De CV Topklasse gaat voortvarend van start”, zegt Harry Derks, voorzitter van de CV Topklasse. “De eensgezindheid is groot en het belang van gemeenschappelijk optreden wordt door iedereen gezien. Dit geeft de mogelijkheid om stappen te maken in de verdere groei en ontwikkeling van de Topklasse.”

Kalender icoon vrijdag 9 maart 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers