‘Ik moet genoegen nemen met het niveau topklasse’

Foto bij   ‘Ik moet genoegen nemen met het niveau topklasse’

‘Ik moet genoegen nemen met het niveau topklasse’

Bron: dagblad TC Tubantia 
Patrick Gerritsen werd gisteren 25 jaar. De aanvaller gold ooit als grote belofte bij FC Twente en Jong Oranje. Komende zomer verruilt hij profclub Go Ahead Eagles voor topklasser Excelsior’31 uit Rijssen.Op 25-jarige leeftijd maakt hij de stap terug naar de amateurs.

Patrick, allereerst van harte. Al een halve Abraham in de tuin?
„Die staat er wel ja. Bij ons in de vriendengroep wordt iedereen dit jaar 25, dus die pop gaat van het ene huis naar het andere.”



Hoe kijk je zelf tegen de stap naar Excelsior‘31 aan?
„De topklasse is een goed niveau. Maar het is geen geheim dat ik de ambitie heb om in het profvoetbal te spelen. Als er iets leuks komt, kan dat in overleg met Excelsior.”

Nog geen definitief afscheid genomen van het profvoetbal dus?
„Dat niet, maar ik heb voor mezelf wel bepaald dat ik ook genoegen moet nemen met de topklasse. De mededeling dat Go Ahead niet met me verder wilde, kwam niet als een verrassing. Ik had zelf ook al besloten dat het verstandiger was verder te kijken. Dit seizoen speel ik namelijk niet veel.”

Waar ligt dat aan?
„Uiteindelijk gaat het erom wat je zelf laat zien. Dit seizoen komt het er niet uit bij me. Of ik nog vaak terugdenk aan de periode bij FC Twente? Nee, het is meer dat anderen dat tegen me zeggen. Wel is het zo dat ik na de blessures Gerritsen liep tot twee keer toe een dubbele beenbreuk op, red.) voel dat ik minder snel en wendbaar ben. Tegenwoordig moet je zo atletisch zijn, die paar tienden van een seconde die ik nu minder snel ben, breken me op. Op een normaal niveau lukt voetballen prima, maar ooit nog in de eredivisie komen zal lastig worden.”

Wat als er geen profclub komt?
„Dan richt ik me nog meer op mijn studie commerciële economie. Ik moet nog twee jaar. Als voetballer in de eerste divisie weet je dat je wat achter de hand moet hebben. Daarbij: je maatschappelijke carrière kun je beter op je 27e beginnen dan pas op je 35e.”

Foto: Pro Shots en TC Tubantia

Kalender icoon woensdag 14 maart 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers