Foto bij Fikse draai om de oren voor Excelsior'31 (5-1) (samenvatting en reacties geplaatst!)

Klik op de TV (rechtsboven) voor een uitgebreide samenvatting van 'IJsselmeervogels - Excelsior'31', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Klik op de TV (rechtsonder) voor de reactie van de beide trainers in de persconferentie na afloop.

IJsselmeervogels - Excelsior'31 5-1
5. Krimp 1-0, 26. Ramic 2-0, 39. Tol (e.d.), 55. Verwey 3-1, 64. Ramic 4-1, 83. Van Groen 5-1.

IJsselmeervogels:
Van Strien, Krimp, Mooij, Ramic, De Harder, Van Wieringen, Van Hoof, Tol, Verwey, Van de Laar, Fung a Wing.

Excelsior'31: Kok, Siemelink, Lubbers, Borghuis (46. Hempenius), Rosink (46. Gerritsen Mulkes), Davina, Wilens, Isa, David, Ten Hove (71. Van der Berg), Michels

Excelsior'31 hard onderuit
Bron: klik hier
SPAKENBURG - Excelsior'31 speelde zaterdag geen al te beste wedstrijd bij IJsselmeervogels en verloor met ruime cijfers: 5-1. Excelsior'31, na de zege van vorige week op SVZW definitief veilig in de topklasse, legde het uiteindelijk vooral af tegen de sterke voorhoede van IJsselmeervogels.

De thuisploeg, die na het verlies van vorige week tegen GVVV de titel definitief kan vergeten, kwam al vroeg op voorsprong. Wilco Krimp kon een corner van Maikel de Harder eenvoudig binnen tikken: 1-0. Excelsior liet zich niet van de wijs brengen en ging hard op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Rosink en Ten Hove al voor gevaar zorgden, was de eerste grote kans voor Robert Wilens. Zijn bal werd door een speler van de thuisploeg van de doellijn gehaald.

Daarna waren het echter toch weer de 'rooien' uit Spakenburg die scoorden. De foutjes slopen in de ploeg bij Excelsior en Jasmin Ramic wist te profiteren van defensief geblunder: 2-0. Vlak voor de pauze deed Excelsior alsnog wat terug. Of beter gezegd IJsselmeervogels, want Tony Tol werkte de bal achter zijn eigen doelman en zorgde voor de 2-1.

Tien minuten na de pauze tekende Verwey voor de 3-1, hij mocht in alle vrijheid raak koppen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, helemaal toen Ramic opnieuw tien minuten daarna wederom scoorde: 4-1.

Excelsior'31 kwam er niet meer aan te pas en zag bovendien Kevin Siemelink geblesseerd uitvallen. Trainer Demmers had al drie keer gewisseld dus zijn ploeg moest met tien man verder. Vlak voor tijd werd het ook nog 5-1.

IJsselmeervogels maakt gehakt van Excelsior'31
BUNSCHOTEN / SPAKENBURG - Zaterdagtopklasser IJsselmeervogels heeft op het eigen sportpark De Westmaat met grote cijfers gewonnen van Excelsior'31. Het werd 5-1. Wilco Krimp opende al na vier minuten de score voor de Vogels. Alle doelpunten werden gemaakt door spelers van IJsselmeervogels. Het enige doelpunt van Excelsior'31 werd gemaakt door een eigen doelpunt van Tony Tol.

Jasmin Ramic wist twee keer te scoren. Ook Geoffrey Verweij en Cerezo Fung a Wing schoten beiden een keer raak.

De ploeg van trainer Jan Zoutman staat op de zesde plaats met 42 punten uit 24 wedstrijden.