Nuttige overwinning Excelsior'31 D1 (foto's en samenvatting geplaatst!)

Foto bij Nuttige overwinning Excelsior'31 D1 (foto's en samenvatting geplaatst!)

*
Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Excelsior'31 D1 - Avanti Wilskracht D1', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

D1 speler Jasper Veltkamp is vandaag (zondag) jarig! Hij wordt 13. Van harte gefeliciteerd, Jasper!

Verslag door coach
Jan Spenkelink
Excelsior’31 D1 - Avanti Wilskracht D1 is een duel tussen de nummers 6 en 12 (van 13) in de spannende Hoofdklasse M. Voor de goede orde: het verschil tussen de beide ploegen is slechts 4 verliespunten! De 3 punten zijn dus voor beide ploegen zeer welkom.

De beginfase van het duel was duidelijk voor de ploeg uit Glanerbrug. Excelsior speelde onnauwkeurig en leverde de ballen snel weer in bij de gasten. Avanti kreeg een aantal mogelijkheden en corners, maar scoorde niet. Gedurende de 1e helft ging Excelsior in balbezit beter spelen. De voorhoedespelers werden beter bereikt. Excelsior begon aan te dringen, maar werd nog 2 keer teruggevlagd. 5 minuten voor rust was het wel raak.

Mark van Pijkeren scoorde met een flink afstandsschot de 1-0. Avanti was aangeslagen en op slag van rust werd het zelfs 2-0. De kopbal van Tycho werd nog van de lijn gehaald, maar Frank was attent en tikte de 2-0 binnen.

In de rust een dubbele wissel. Lars Nijeboer werd rechtsbuiten en Nick Schuitert (E1) werd centrumverdediger. En ondanks dat Nick nog erg weinig op het grote veld gespeeld heeft, speelde hij prima. Nick, bedankt voor het meespelen!

Na de rust werd Avanti flink onder druk gezet. Excelsior kreeg kans op kans, maar was niet scherp in de afronding. En dan maak je het jezelf erg lastig! Een ‘oude voetbalwet’ ging weer eens op: “als jezelf niet scoort, scoort de tegenstander”.

Uit een zeldzame corner scoorde Avanti de aansluitingstreffer. Even wankelde Excelsior, maar 5 minuten later prikte Jasper de bal langs de keeper van Avanti : 3-1 en besliste zo de wedstrijd.

De laatste treffer van de dag kwam wederom op naam van Mark. Een fraaie kapbeweging was het halve werk (even terugkijken op de film!). De eindstand werd hiermee bepaald op 4-1.

p.s. Spits Tycho scoorde zelf niet, maar met 3 assists was hij wel belangrijk!

Al met al een nuttige en verdiende overwinning voor Excelsior’31 D1.