Foto bij (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 laat Montfoort alle hoeken van het veld zien (al blijkt dat niet uit de score) 4-2

Opstelling Excelsior'31:
Maikel Kampjes, Kevin Siemelink (46. Jan Borghuis), John Lubbers, Andreas David, Michel Gerritsen Mulkes (77. Bunyamin Özkök), Dennis Rosink, Niek Davina (69. Nigel Michels), Amanuel Isa, Gradus Hempenius, Robert Wilens en Gerald ten Hove

Opstelling v.v. Montfoort:
Johan Verkerk, Nick van Luinen, Barend Schrijvers, Max Verweij (46. Gerben Drost), Mitchell Bottenheft, Bilal Laoikili, Chanan Brandsma (46. Erwin van der Klis), Lodewijk Drost, Andy van Vliet, Safak Tuna en Nick van Schaik (73. Yomo Vork)

Scheidsrechter: dhr. T. Koekoek
Toeschouwers: 600
Gele kaart: Andy van Vliet (v.v. Montfoort)

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag één van zijn beste (thuis)wedstrijden gespeeld, van het seizoen. De 4-2 eindstand na 90 minuten was dan ook geenszins een juiste weergave van het wedstrijdbeeld. Opponent Montfoort, dat op papier nog voor lijfbehoud in de Topklasse vecht, heeft op basis van het vanmiddag vertoonde spel de handdoek klaarblijkelijk al geworpen.

Immers, qua spel, inzet en vechtlust was de ploeg van de vertrekkende coach Marinus Dijkhuizen geen schim van de ploeg die recentelijk nog vriend en vijand verraste bij SC Genemuiden.

Excelsior’31 had voor rust de Montfoorters daarom reeds op grote achterstand kunnen / móeten zetten. Met name Robert Wilens en Niek Davina doken met enige frequentie op voor de boomlange Montfoortse goalie Johan Verkerk. De absolute finesse bij de afwerking  ontbrak, al moet gezegd dat Wilens op een incidenteel gemiste doelkans na, een formidabele wedstrijd speelde. Niet zelden bezorgde de Haaksbergenaar in zijn eentje 2 á 3 Montfoortse verdedigers handen vol werk.

Dat Montfoort na rust maar liefst twee keer tot scoren kwam was niet zo zeer een verdienste van de bezoekers, het had eerder te maken met een concentratieverslapping van de thuisploeg.

Nogmaals, het publiek zag vanmiddag een bij vlagen wervelend Excelsior’31. Dat kende, zo mag de conclusie na 90 minuten gerust zijn, meer dan noodzakelijk genade met de dolende Orange Machine. Een machine die vanmiddag een stevige vastloper had.

Excelsior'31 simpel voorbij Montfoort
Bron: klik hier
RIJSSEN - In een wedstrijd waarin voor Excelsior'31 weinig meer op het spel stond, maakten de Rijssenaren geen fout. Montfoort werd met 4-2 verslagen.

Excelsior'31 is zeker van lijfsbehoud in de topklasse en kon zodoende vrijuit voetballen. Tegenstander Montfoort moet nog vrezen voor degradatie, maar veel was daar niet van te zien.
De bezoekers kwamen niet best voor de dag en Excelsior'31 speelde zich naar een eenvoudige zege. Gradus Hempenius (vrij voor de keeper) en Gerald ten Hove (na mooie aanval met Gerritsen Mulkes) scoorden voor de pauze. De Rijssenaren lieten bovendien veel kansen onbenut.

Na rust scoorde Montfoort via Drost een verrassende goal, maar Excelsior deed direct wat terug. Robert Wilens schoot via binnenkant paal raak. Twintig minuten voor tijd bracht Ten Hove met zijn tweede goal (een kopbal) de definitieve beslissing: 4-1.

In de slotfase moest Excelsior'31 nog wel weer een goal toestaan. Drost maakte z'n tweede van de middag en bracht de eindstand op 4-2.

Montfoort tegen Excelsior’31 opnieuw met lege handen
Bron: Dick ten Hoonte
Zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen Excelsior’31, de nummer 10 op de ranglijst. De ploeg staat bekend als zeer wisselvallig, maar hoeft zich desondanks niet druk te maken als het gaat om promotie of degradatie.

Trainer Marinus Dijkhuizen had echter wel degelijk de nodige zorgen, want door schorsingen van Jeroen de Vlieger, Joost van Apeldoorn, Wouter Agterberg en  Mike van Oostrom moest er weer het nodige geschoven worden, vooral in defensief oogpunt . Positief was echter de terugkeer van Gerben Drost, Erwin v.d. Klis en Yorno Vork, die allen op de bank begonnen en in de slotfase van de competitie nog wel eens van grote waarde zouden kunnen zijn.

Door de nodige wisselingen ontbraken op cruciale punten de automatismen en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Al in de 3e minuut was het raak toen Gradius Hempenius zijn ploeg op voorsprong zette.

Het was aan de slordigheid van o.a. Robert Wilens en Niek Davina te danken, dat de wedstrijd al niet ruim voor het rustsignaal was beslist. In de 44e minuut was het dan toch raak en was het Gerald Davina, die zijn ploeg op een veilige en ook verdiende voorsprong zette.

Wilde Montfoort nog uitzicht houden op minimaal een punt dan moest er wat gebeuren. Een dubbele wissel was het gevolg. Gerben Drost kwam in de wei voor Max Verweij en Erwin v.d. Klis nam de plaats in van Chanan Brandsma.

Even leek het er op, dat er sprake was een “gouden wissel “ toen Gerben Drost  de 2-1 aantekende . De vreugde was echter van korte duur, want 2 minuten later was het Robert Wilens , die de voorsprong verruimde naar 3-1 en in de 69e minuut was het Gerald ten Hove, die de wedstrijd met zijn doelpunt definitief op slot gooide. Een kwartier voor tijd maakte Yorno Vork verrassend snel zijn rentree.  Gerben Drost zorgde voor het slotakkoord, waardoor de eindstand op het scorebord verscheen van 4-2.

Ondanks dit verlies zijn er voor Montfoort nog steeds kansen om via de nacompetitie handhaving te bewerkstelligen. De ziekenboeg loopt langzamerhand leeg en als Montfoort de bekerwedstrijd op dinsdag 27 maart ongeschonden doorkomt kan Montfoort nagenoeg op volle oorlogssterkte aantreden tegen Spakenburg, dat zaterdag te gast is op Sportpark Hofland.

Eén ding is zeker, Montfoort zal zich zeker niet lijdzaam naar de slachtbank laten leiden. Gesteund door de supporters zal de thuisploeg er alles aan doen om tegen de aanstaand kampioen te stunten. De wedstrijd begint om 14.30 u.