(Samenvatting geplaatst!) Gradus Hempenius schiet Excelsior’31 naar zwaar bevochten bekerwinst op SDVB

Foto bij (Samenvatting geplaatst!) Gradus Hempenius schiet Excelsior’31 naar zwaar bevochten bekerwinst op SDVB

(Samenvatting geplaatst!) Gradus Hempenius schiet Excelsior’31 naar zwaar bevochten bekerwinst op SDVB

Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Excelsior'31 - SDVB', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis 

Interview met Gradus Hempenius, op T-sport Report

Excelsior'31 - SDVB (Barneveld) 3-1 (0-0)
54. Gradus Hempenius 1-0
58. Josja Bolks 1-1
90. Gradus Hempenius 2-1
90+ Andreas David 3-1 (penalty)

Scheidsrechter: dhr Meulenkamp (Enschede)
Toeschouwers: 100
Gele kaart: geen
Rode kaart (rechtstreeks): Dick Kooijman en Erik de Kruijff (SDVB)

Opstelling Excelsior’31:
Maikel Kampjes, Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers (58. Bunyamin Özkök), Andreas David, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Amanuel Isa, Niek Davina, Nigel Michels, Gradus Hempenius en Robert Wilens



Gradus Hempenius schiet Excelsior’31 naar zwaar bevochten bekerwinst op SDVB (3-1)

RIJSSEN - Excelsior’31 heeft zich middels een zwaar bevochten overwinning op SDVB, koploper van de zaterdag 1e klasse D, geplaatst voor de 1/4 finale van de KNVB  Districtsbeker. Gradus Hempenius maakte vanavond het verschil met twee treffers, waarvan de eerste van ongekende schoonheid was.

SDVB schuwde stevig voetbal niet en sloeg er nogal eens in door. Zo had voor rust Alfred Schreuder met rood van het veld gemóeten. Hij legde de doorgebroken Niek Davina over de knie en versperde hem daarmee de doortocht, richting het braak liggend doelgebied. En ontnam de Rossumer daarmee een uitgelezen mogelijkheid de score te openen.

Arbiter Meulenkamp, die vanavond ogen en oren te kort kwam, toonde zich dit keer (nog) mild voor de assistent van FC Twente coach Mc Laren. Na rust kon diezelfde arbiter Meulenkamp niets anders dan rechtstreeks rood trekken voor Dick Kooijman (elleboog) en Erik de Kruijff (ruwe charge). Klik hier voor het ontstaan van de rode kaart voor oud-prof Dick Kooijman

Nadat Gradus Hempenius middels een fantastische schuiver de bal in het dak van doel joeg leek het bekerduel gespeeld, 1-0. SDVB coach Dik Schreuder bracht Josja Bolks, een stevig uit de kluiten gewassen, bonkige spits van ca. 200 pond schoon aan de haak in het veld. Bolks, die min of meer bij z’n eerste balcontact gelijk profiteerde van een moment van miscommunicatie in de laatste linie van de thuisploeg, waar luttele seconden er voor John Lubbers (vanwege een rugblessure) was vervangen door aanvaller Bunyamin Özkök.

Uiteindelijk maakte Gradus Hempenius aan alle onzekerheid een eind door de winnende treffer binnen te schieten, 2-1. Vlak voor het laatste fluitsignaal van arbiter Meulenkamp mocht Andreas David van 11 meter de 3-1 binnen schieten.

Excelsior’31 speelt in de 1/4 finale van de KNVB Districtsbeker (uit) tegen De Treffers. Dit duel wordt gespeeld in het Paasweekend (op zaterdag), of de dinsdag er vóór.

Bottleneck is de Groesbeekse derby tegen Achilles’29, voor De Treffers. Dit duel staat voor Paasmaandag op de agenda.

Kalender icoon woensdag 28 maart 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers