Excelsior'31 17 duidelijk te sterk voor het 16e (4-1)

Foto bij Excelsior'31 17 duidelijk te sterk voor het 16e (4-1)

Excelsior'31 17 duidelijk te sterk voor het 16e (4-1)

Excelsior’ 31 17 - Excelsior’31 16 4-1



Klik hier voor 59 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Verslag door Leander Brinks
Dinsdag vond de topper tussen het 17e en 16e plaats. Op de website stond de wedstrijd omschreven als ‘Clash of the Nimrods’, wat dat betekent mag Joost weten (gewoon ff Googelen, Leander!), maar het bleek wel weer dat alleen de scheidsrechter zich goed had voorbereid.

De beste man kwam veld 4 dan ook oplopen als een soort van Rambo, alleen jammer dat hij z’n schmink was vergeten.

Wij mogen dan een voorsprong hebben op het 16e (en tevens het 14e van Excelsior), dit betekende niet dat wij het 16e hebben onderschat. Van te voren weet je dat als je een wedstrijd speelt tegen een team van je club, dat je het gewoon lastig krijgt.

En het 16e was dan ook niet van plan om cadeautjes weg te geven.

Het 16e speelde het spel wat we eigenlijk wel hadden verwacht: fysiek spel, lange ballen en loeren op de counter. We hadden het daar ook moeilijk mee en kwamen niet echt in ons eigen spel. Het 16e kreeg daarom een paar serieuze kansen maar verzuimde deze te verzilveren. 



En bij het 16e hebben ze vast gedacht, als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het wel.



En zo geschiedde, de bal werd via een inworp de 16 ingeslingerd en kwam zo uit bij Robin, die uit de draai de bal langs de keeper werkt en zo de 1-0 op het scorebord zet. Niet veel later werd het doorzettingsvermogen van Tim beloond met een doelpunt, het kostte hem knokken maar de bal belande uiteindelijk in het netje. 2-0 voor het 17e.

Een minuut voor rust doet het 16e nog wat terug. Uit een vlijmscherpe counter scoort Ri-Jan na het aangeven van Kamphuis. 2-1.




Na het gebruikelijke thee drinken en de nodige wissels aan beide kanten kon het spel weer beginnen. We begonnen steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd maar moesten nog altijd waken voor de gevaarlijke tegenaanvallen. 





Na een aantal aanvallen van onze kant, kregen we toch wat we zo graag wouden hebben. Uit een strak gesneden voorzet van Tom wist Robin, voor de 2e keer deze wedstrijd, de bal achter de keeper te krijgen. 3-1.





Wanneer de buit zo goed als binnen is, weet Sander ook nog een keer het net te vinden. Uit een corner komt de bal bij Sander terecht en op het randje van de 16 weet onze spelverdeler meestal wel raad met zulke ballen, en zonder nadenken haalt hij de trekker over en zet de 4-1 op het scorebord.

Kalender icoon donderdag 29 maart 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers