Foto bij Excelsior'31 legt SC Genemuiden na rust op de pijnbank (4-1) (samenvatting geplaatst!)

* Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting (in HD) van 'Excelsior'31 - SC Genemuiden', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Bekijk de samenvatting hier in FullScreen

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers, Andreas David, Jan Borghuis, Dennis Rosink (55. Gerald ten Hove), Amanuel Isa, Niek Davina (82. Kevin Winkelhuis), Nigel Michels, Gradus Hempenius (88. Bunyamin Özkök) en Robert Wilens

Opstelling sc Genemuiden:
Albert Flier, Arjen Netjes, Rainier Resokario, Arjan Kolk, Erik Rotman, Robert Boes (76. Sijmen Jansen), Anne van der Kolk (72. Berry Halfwerk),  Patrick Lip, Herman van Dijk, Martijn Jansen (86. Freek van den Berg) en Siebren Visscher

Scheidsrechter: dhr. Huizinga
Toeschouwers: 550
Gele kaart: Nigel Michels en Niek Davina (Excelsior’31) en Erik Rotman (sc Genemuiden)

Excelsior'31 legt sc Genemuiden na rust op de pijnbank (4-1)
RIJSSEN – Wat Excelsior’31 en SC Genemuiden voor rust aan het doen waren, mag Joost weten. De meest eenvoudige zaken gingen mis. Een pass over 2 á 3 meter naar een medespeler was al teveel gevraagd. Arbiter Huizinga deelde al even zo in de malaise en gaf de indruk er een kaartenfestival van te willen maken, alsof het zijn vaste klaverjasavond betrof.

Zo liepen Michels en Davina bij de thuisploeg tegen een gele prent aan, waar vriend en vijand  geen ene syllabe van begreep.  Kortom, aan de eerste 45 minuten van Excelsior’31 – SC Genemuiden zou je in feite niet de minste woorden vuil moeten maken.

Wat er in de rust, met name in de Excelsior’31 kleedruimte, zich afgespeeld heeft, laat zich raden. De thuisploeg gooide vanaf minuut één alle schroom van zich af en voetbalde werkelijk de pannen van het dak. Met fraai combinatievoetbal werd SC Genemuiden volledig overklast en kon daarmee de openingstreffer niet lang uit blijven. Niek Davina zette daarvoor de toon, met zijn 5e treffer van het seizoen, 1-0.

Ook Robert Wilens deed een duit in het zakje en tikte luttele minuten later zijn 10e seizoenstreffer binnen. Ondanks het feit dat Patrick Lip daarop de bezoekers weer enigszins hoop gaf op een positief resultaat, met de aansluittreffer (2-1), liet de rood/witte brigade zich niet van slag brengen.Opnieuw Niek Davina was trefzeker en maakte met zijn 2e van de middag aan alle onzekerheid een eind, 3-1.

De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Gradus Hempenius, die na de winterstop grossiert in oogstrelende treffers. De 4-1 was misschien wel Hempenius’ fraaiste van het seizoen. Excelsior’31 zal hem wat dat aangaat nog missen, komend seizoen.

Excelsior'31 komt na rust helemaal los
Bron: klik hier
RIJSSEN - Topklassers Excelsior'31 en Genemuiden vochten zaterdag om de eer van Overijssel. De thuisploeg won na een geweldige tweede helft met 4-1. Er staat voor beide ploegen weinig meer op het spel dit seizoen in de Topklasse. Nummer acht Excelsior en nummer zeven Genemuiden lieten in de gezapige eerste helft dan ook weinig zien, maar de thuisploeg maakte dat in een aantrekkelijke tweede helft meer dan goed.

Excelsior scoorde daarin in totaal liefst vier keer. na stuk voor stuk mooie aanvallen. Eerst rondde Niek Davina knap af, daarna pikte spits Robert Wilens zijn goaltje mee. De Rijssenaren kregen daarna mogelijkheden op 3-0, maar onder meer John Lubbers miste. Tegenvaller was de plotselinge 2-1 van Patrick Lip. Excelsior'31 stelde echter meteen orde op zaken, Davina maakte met zijn tweede van de middag 3-1.

Het hoogtepunt moest toen nog komen. Gradus Hempenius zorgde met een schitterende boogbal voor de 4-1 eindstand. ,,Dit was denk ik wel onze beste tweede helft van het seizoen", lachte aanvoerder Amanuel Isa na afloop. ,,Voor rust was het heel matig, toen gingen we niet goed om met de ruimte die we kregen. Dat hebben we gelukkig na rust goedgemaakt."

Door de winst is het verschil op de ranglijst tussen Excelsior en Genemuiden geslonken tot twee punten.