Kampioen Excelsior'31 3 opnieuw in mineur (2e houdt titelkansen)

Foto bij Kampioen Excelsior'31 3 opnieuw in mineur (2e houdt titelkansen)

Excelsior'31 2 - FC Zutphen 2 3-0 (0-0)
Opstelling Excelsior'31 2:
Alex, Ruud (Gertjan W.), Gertjan S., Harald, Simon, Johan, Arnaud (Stephen), Jelte (Jurgen), Remco, Bart en Yorick

Verslag door Johan Wessels
We begonnen slecht aan de wedstrijd. Ondanks dat we wisten dat wierden punten had verspeeld en wij daardoor op plek 2 zouden kunnen komen. Zutphen zakte vanaf de aftrap meteen in en liet Excelsior het spel maken.

Excelsior creëerde niet echte grote kansen en Zutphen kwam er sporadisch uit met een counter waar vaak een fout van Excelsior aan vooraf ging. Er viel welgeteld 1 grote kans te noteren. Die kwam op naam van Yorick en Bart.

Bart stifte de bal, maar die kon nog net van de lijn worden gehaald. Waardoor Yorick de bal na slecht weg werken voor het inschieten had. Maar hij gleed uit waardoor de enige kans was verkeken. Vlak voor rust claimde Zutphen tevergeefs een penalty. Maar de goed fluitende scheids trapte daar niet in.

Ruststand, brilstand (0-0)

In de rust maakte de trainer duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, wilden we nog aanspraak maken op het kampioenschap. Maar in plaats van goed aan de 2e helft te beginnen kreeg Zutphen één van de eerste kansjes van de wedstrijd. Excelsior pakte daarna de draad weer op.

Eindelijk was het zover. Uit een afgeslagen corner kon Gertjan S. vrij gemakkelijk de verdiende 1-0 binnen schieten. En zo was hij al weer belangrijk voor Excelsior'31 2!

Niet veel later mocht Remco in 2e instantie de 2-0 binnen schieten, na een leuke aanval. De 3-0 werd gemaakt door Gertjan W. Hij mocht de bal in het lege doel schieten na een mooie combinatie .

Al met al een niet zon beste wedstrijd, maar wel dik verdiend gewonnen!

Op naar volgende week, waar we CSV Apeldoorn thuis treffen.

Kampioen Excelsior'31 3 opnieuw in mineur
Verslag door Danny Spin
Zaterdag stond de wedstrijd tegen het nog tegen degradatie strijdende ASVD op het programma. Het elftal was wederom door diverse omstandigheden op verschillende plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Dat was dan ook goed te zien in de 1e helft.

We kwamen totaal niet aan voetballen toe en creeerden dan ook weinig. Mede door een aantal goede reddingen van onze uitblinkende keeper Ruud Hofhuis en onzorgvuldigheid van de tegenstander mochten we dan ook blij zijn met een 0-0 ruststand.

De 2e helft hadden we het de eerste 20 minuten redelijk staan en kregen nog een levensgrote kans voor de ingevallen Dayn ten Hagen maar hij mist oog in oog met de keeper. Na die 20 minuten ging ASVD 1 op 1 spelen aangezien ze de punten nog hard nodig hebben.

Dat resulteerde dan uiteindelijk in de laatste minuut in de 1-0. Na slecht verdedigend werk aan onze linkerkant kon de rechtsbuiten vrij voorzetten op de spits die met een beetje geluk via onderkant lat kon binnenkoppen. Toen was de puf bij ons helemaal weg en niet veel later floot de scheidsrechter ook af.

Na de 2e verliespartij op rij hopen we volgende week dan toch wel voor eigen publiek de 3 punten te pakken tegen DOS Kampen.