Excelsior’31 E1 kampioen in de hoofdklasse

Foto bij Excelsior’31 E1 kampioen in de hoofdklasse

* De kampioenswedstrijd van Excelsior'31 E1, hier een promo van één van de toppers!

Klik

Excelsior’31 E1 – Groen Wit ’62 E1 4-0
verslag door E1 coach Ninos Baysoy
Zaterdag op papier de kampioenswedstrijd tegen Groen Wit ’62. Een gelijkspel was voldoende om kampioen te worden, maar de jongens van E1 waren gebrand om te laten zien waarom wij bijna de hele competitie bovenaan staan in de hoofdklasse.

Voor de wedstrijd was de spanning aanwezig in de kleedkamer. Normaal gesproken maken ze veel grappen en lachen continu tijdens het omkleden, maar vandaag was dit anders. Er was ineens spanning en met het besef dat ze vandaag kampioen kunnen worden. Wel mooi om te zien hoe dit leeft bij de jongens.

Vanaf de 1e minuut was het Excelsior E1 dat het initiatief nam en door het fel afjagen waren wij vaker in balbezit en lieten wij met vlagen mooi voetbal zien. Dit resulteerde in een doelpunt, want door een slechte aanname van de tegenstander was het Mart die de bal afpakte en een assist kon geven op Tijmen Agteresch die eenvoudig mocht aantekenen voor de 1-0. Dit was een opluchting voor de spelers.

Niet veel later was het Mart Zwiers die de 2-0 mocht maken. Wederom een fout van de tegenstander (een te zachte terugspeelbal). De 3-0 was een mooi voorbeeld van het optimaal benutten van het omschakelmoment balverlies / balbezit. De bal werd op het middenveld veroverd en door een prachtige steekbal van Daan Slots wist Mart Zwiers deze slim af te maken. Deze werd dan ook bijzonder gevierd.

We gingen de rust in met een 3-0 voorsprong en we hadden geen kans weg gegeven. Daarnaast hebben wij goed gespeeld en wisten wij dat we de wedstrijd niet meer uit handen zouden geven. De 2e helft was daarom ook minder interessant dan de 1e helft. We waren de wedstrijd aan het controleren en daarnaast was het Tijmen Agteresch die zijn 2e van de dag mocht maken, door goed voorbereidend werk van Mart Zwiers. 4-0!

Toen de scheidsrechter voor het laatst had gefloten was het zeker. Excelsior’31 E1 is kampioen geworden in de hoofdklasse. Dit werd gevierd met champagne, bloemen, kampioensshirt en een certificaat. Daarna mocht E1 op de platte wagen, dit was een moment om nooit meer te vergeten. Afsluitend nog een hapje gegeten in de kantine met de spelers, begeleiding en de ouders.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Epe.

Voor de statistieken, wij hebben 2 wedstrijden verloren, 1 keer gelijk gespeeld en maar liefst 18 keer gewonnen.