Foto bij (samenvatting geplaatst!) Katwijk schiet illusies van Excelsior'31 binnen 180 seconden aan flarden (0-3)

* Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting (in HD) van 'Excelsior'31 - Katwijk', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

* klik hier voor 54 foto's (copyright

Excelsior’31 – Katwijk 0-3 (0-0)
52. Koning 0-1
53. Lammers 0-2
54. Koning 0-3

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Andreas David, Michel Gerritsen Mulkes, Jan Borghuis, Dennis Rosink (55. Kevin Winkelhuis), Amanuel Isa, Gerald ten Hove (71. Bunyamin Özkök), Gradus Hempenius (78. Gertjan Wilbers) en Robert Wilens

Opstelling Katwijk:
Atam Koroglu, Rydell Tuinfort (84. Berend Verdoes), Michiel van Dam, Dwight Krolis, Martin van Eeuwijk (77. Daniël Hensen), Jerghinio Sahadewsing, Jeffrey Jongeneelen (35. Elroy Lammers), Jos Jansen, Michael Owel, Marc Langeveld en Bob Koning.

Scheidsrechter: dhr. R.F. de Lima Schepens
Gele kaart: Dennis Rosink, Arjan Kok en Amanuel Isa (Excelsior’31)
Rode kaart: Michel Gerritsen Mulkes
Toeschouwers: 600

Katwijk schiet illusies van Excelsior'31 binnen 180 seconden aan flarden (0-3)
RIJSSEN - Alle goede bedoelingen en weddenschappen van Excelsior’31 coach en spelers ten spijt heeft Excelsior’31 vanmiddag binnen 180 seconden de wedstrijd uit handen gegeven, tegen Katwijk. De bezoekers, met een waslijst aan absenten, waren met name na rust heer en meester. En dat, terwijl het voor Excelsior’31 allemaal zo voortvarend begon. De thuisploeg voetbalde voor rust met flair en lef, was initiatiefrijk en creëerde bovendien een aantal prima mogelijkheden om te scoren.

Het moet gezegd, ook Katwijk, toch minder gewend aan de moeilijke veldomstandigheden op sportpark De Koerbelt, zocht structureel de aanval. Daarmee ontspon zich een uiterst boeiend duel.

Tot aan de rust, dan. Toen was het gedaan met de illusies van de thuisploeg en werden de Rijssenaren bij vlagen met de rug tegen de muur gezet. De rechtstreekse rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes hielp daarbij al evenmin. Freewheelend voetbalden de bezoekers de wedstrijd uit en namen daarmee overtuigend revanche op Excelsior’31, voor de nederlaag in de heenronde.

Na afloop werd Michel Gerritsen Mulkes door de supportersvereniging van Excelsior’31 gehuldigd als speler van het jaar.

Excelsior'31 onderuit tegen Katwijk
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 beleefde een slechte middag tegen Katwijk. De bezoekers wonnen met 3-0. Excelsior begon voor de pauze aardig en kreeg ook kansen. Onder meer Dennis Rosink en Gradus Hempenius waren dichtbij een goal. Ook Katwijk, de nummer drie in de topklasse, kreeg mogelijkheden.

Na de pauze was het binnen drie minuten drie keer raak voor Katwijk. Bob Koning (2x) en Elroy Lammers waren de doelpuntenmakers. Nadat vlak daarna ook nog Michel Gerritsen Mulkes een rode kaart ontving, wist Excelsior dat het gedaan was.De Rijssenaren konden geen potten meer breken en kunnen zich richten op de laatste wedstrijd van het seizoen. Die staat volgende week op de kalender, in Veenendaal tegen GVVV.

,,Ik baal er verschrikkelijk van dat mijn ploeg de wedstrijd in vier minuten heeft weggegeven. Want hoewel Katwijk individueel sterker is, konden we zo tot dat moment aan het begin van de tweede helft goed partij geven'', stelde Excelsior-coach Dennis Demmers vast. Hij had zich z'n laatste wedstrijd op de Koerbelt vooraf beslist anders voorgesteld.

Demmers gaat volgend seizoen aan de slag als trainer bij eerste divisieclub Go Ahead Eagles in Deventer.