Publiek grote winnaar bij spektakelstuk tussen Excelsior'31 en DVS'33 (1-1)

Foto bij Publiek grote winnaar bij spektakelstuk tussen Excelsior'31 en DVS'33 (1-1)

Klik hier voor een reactie van Rico Wolven, op Excelsior'31 TV.

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge, op Excelsior'31 TV.

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons, presentatie door José Nijhof.

Door Martin Klaassen

Tegen koploper DVS’33 kon Excelsior’31 trainer Roeland ten Berge niet beschikken over de aan zijn rug schouder geblesseerde keeper en aanvoerder Arjan Kok. Hij zal voor de winterstop niet meer in actie komen. Net als vorige week (districtsbeker, 2-4 winst tegen Varsseveld) werd zijn plek onder de lat ingenomen door Patrick Loohuis. Patrick Gerritsen kon er vanwege een hamstringblessure ook niet bij zijn. René Sikkelbein keerde als linksback terug in de basis, waardoor Michel Gerritsen Mulkes zijn plek op het middenveld weer in kon nemen.

Een doelpuntenfestijn? Een schaakwedstrijd? Wat gingen de meest scorende- en normaliter aanvallend ingestelde elftallen er samen van maken? De bliksemstart van Excelsior’31 zorgde er mede voor dat de optie schaakpartij direct de prullenbak in kon. Al binnen een minuut nam de thuisploeg de leiding. Michel Gerritsen Mulkes gaf de bal op maat mee in de loop van Niek Davina. Hij gaf de bal strak voor en topscorer Hakim Ezafzafi kon zijn 8e treffer van het seizoen binnen glijden: 1-0.

Het was een tegenvaller voor de gasten uit Ermelo, maar echt van slag was het elftal van Jan Veldhuizen niet. De geelzwarten namen het heft in handen en wisten als eerste ploeg dit seizoen Excelsior’31 knap lastig te maken. Excelsior’31 werd teruggedrongen op eigen helft en moest veel concentratie en teamdiscipline aan de dag leggen om de geoliede machine, die  DVS’33 absoluut is, af te stoppen. DVS’33 werd vaak gevaarlijk via de snelle rechtsbuiten Ali Akla, waar René Sikkelbein zijn handen aan vol had. Ook de hoekschoppen en vrije trappen zorgden voor veel gevaar. Patrick Loohuis zorgde er met een paar knappe saves voor dat Excelsior’31 de voorsprong hield.

Alleen maar eenrichtingsverkeer naar het doel van Patrick Loohuis was het niet. Excelsior’31 kreeg ook mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Het kwam er in de eerste helft een paar keer zeer gevaarlijk uit. Een schot van Hakim Ezafzafi (minuut 15) werd op het laatste moment gesmoord en na een hoekschop van DVS’33 volgde een razendsnelle counter. Michel Gerritsen Mulkes legde na voorbereidend werk van Gradus Hempenius en Hakim Ezafzafi te weinig kracht in zijn poging om DVS-doelman Daan Huiskamp te verschalken.

De tweede helft was opnieuw bijzonder aantrekkelijk. Daarvoor verdient ook scheidsrechter Ter Brake een compliment. Als een typische Premier League-scheidsrechter stopte hij het spel alleen als hij het echt nodig vond. Er waren in de eerste helft best wat charges waar te nemen waar ingrijpen nodig leek (met name DVS’33 zocht de grens op), maar het veelvuldig niet ingrijpen deed de wedstrijd meer goed dan kwaad. Het werd een wedstrijd voor echte kerels, waarbij er voor elke (kunst)grasspriet gestreden moest worden.

Het tempo bleef na rust onverminderd hoog. De wedstrijd was reclame voor de Hoofdklasse C, een zaterdagmiddagwedstrijd die je als toeschouwer elke week wenst. Excelsior’31 kwam in de 49e minuut heel dicht bij de tweede treffer. Uit een hoekschop kreeg René Sikkelbein een grote kans op het tweede doelpunt. Hij kreeg de bal vlak voor de doellijn verkeerd op zijn hoofd. DVS’33 bleef de Excelsior’31-defensie bestoken met aanvallend voetbal. Daaruit kwam af en toe een gevaarlijk moment (toch voornamelijk uit vrije trappen en hoekschoppen), maar bleven de vier achtersten behoorlijk goed op de been.

In minuut 67 kreeg Excelsior’31 opnieuw een dot van een kans om afstand te nemen. De nog maar een paar seconden eerder invallen Tim Letteboer legde de bal op het presenteerblaadje van een instormende Michel Gerritsen Mulkes. De energieke middenvelder hoefde de bal maar iets te verlengen, maar wist de bal niet tot een doelpunt om te zetten.

De gelijkmaker

Acht minuten later konden de geelzwarten juichen. De gelijkmaker was een feit. Christian van de Kamp verlengt een hoekschop met zijn hoofd tot bij de lange Jorran van Santen, die de bal achter de kansloze Patrick Loohuis kopte.

Was het daarna klaar met de wedstrijd? Nee, absoluut niet. DVS’33 had het meeste balbezit en wilde met de drie punten huiswaarts. Excelsior’31 wilde daar niets van weten, versperde de weg zo goed en kwaad als dat ging (had daarbij ook geluk) en bleef ook zelf het doel van DVS’33 zoeken.

Twee minuten voor tijd legde Excelsior’31 een fantastische aanval op de mat. Als FC Barcelona in zijn beste dagen. Na een snelle aanval over vele schijven had Hakim Ezafzafi de beloning op zijn voet. Het schot in het zijnet zorgde ervoor dat de aanval in schoonheid strandde.  DVS’33 had het betere van het spel, Excelsior’31 de beste kansen. Het gelijke spel was op zijn plaats.