Excelsior'31 mag met gelijkspel bij Sparta Nijkerk de handen dichtknijpen

Foto bij Excelsior'31 mag met gelijkspel bij Sparta Nijkerk de handen dichtknijpen

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Niek Averesch

* Reactie Peter Wesselink

Sparta Nijkerk - Excelsior'31 0-0 (0-0)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Boy Boeloerditi, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes (57. Alfaro Vlijter), Hielke Penterman, Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi

* verslag Thijs Nieuwenhuis

Na een weekendje vrij (het inhaalduel tegen DFS werd afgelast) en een doordeweekse bekerwedstrijd tegen DTS'35 uit Ede (1-3 winst) mocht Excelsior'31 zaterdagmiddag aantreden tegen Sparta Nijkerk. Trainer Peter Wesselink moest het doen zonder de geschorste Amanuel Isa en Jasper Veltkamp. Cem Köse, Niek Davina, Daan Ligtenberg en Dylan Vosskühler ontbraken vanwege langdurige blessures. Ogùzhan Sahin was afwezig. Wilco Nieuwenhuis en 'de uit Griekenland teruggekeerde' Jurriaan Seppenwoolde maakten minuten in het tweede elftal.

Het meeste gevaar in de openingsfase van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Sparta Nijkerk kreeg een aantal goede kansen om de score te openen maar Melvin Koetsier hield zijn doel schoon. Excelsior'31 werd niet gevaarlijk in de eerste helft.

Ook vlak na rust kreeg Sparta Nijkerk een aantal grote kansen en was het een wonder dat na 55 minuten de brilstand nog op het scorebord stond.

In de 57e minuut raakte scheidsrechter Jobse geblesseerd aan zijn knie en kon niet verder. Het duel lag vervolgens ongeveer 40 minuten stil. Scheidsrechter Kuipers, die op dat moment het duel van de JO17-1 van Sparta Nijkerk floot, werd bereid gevonden om de laatste 33 minuten van het duel te fluiten. De tweede rustpauze leek met name voor Excelsior'31 goed uit te pakken. Het kreeg na een uur voetballen de eerste kans in de wedstrijd via Hakim Ezafzafi.

Hielke Penterman had Excelsior'31 even later ook zomaar op voorsprong kunnen zetten, zijn inzet werd uit het doel gehouden door Sparta Nijkerk-doelman Dani Centen. Uit de hoekschop daarna kopte Melvin Velthuis de bal op de lat.

In de slotfase probeerde Sparta Nijkerk alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. Zowel Melvin Velthuis als Tom Brummelhuis waren goud waard voor Excelsior'31 door een bal van de lijn te halen. Hierdoor wonnen de Rijssenaren een punt in Nijkerk. Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 thuis tegen Huizen, aanvang 14.30 uur.