Foto bij Deplorabel Excelsior'31 legt Harkemase Boys geen strobreed in de weg (samenvatting geplaatst!)

foto: Maurice Bartelds (op de foto in een luchtduel verwikkeld met Harkemase Boys aanvaller Martijn Barto) beleefde een ravenzwarte middag en werd 10 minuten na rust door Demmers verlost uit zijn lijden. Coen Zwollo was zijn vervanger.

* klik hier voor de 10 minuten lange samenvatting (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis)

Excelsior'31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Maurice Bartelds (56. Coen Zwollo), Michel Gerritsen Mulkes, Nigel Michels, Dennis Rosink, Niek Davina (46. Amanuel Isa), Kevin Aman, Karim Chengachi en Lesley Nahrwold (68. Gerald Ten Hove)

Harkemase Boys:
Jacob de Vries, Arjen Bergsma, Mart Dijkstra, Ale de Boer, Harvey Bischop, Erdem Yeni, René van der Weij, Jordy van Wijk, Martijn Barto, Oebele Schokker en Dennis Krohne (85. Jorrit Schra)

12. 0-1 Martijn Barto
21. 0-2 Oebele Schokker
50. 0-3 Dennis Krohne

Scheidsrechter: dhr. Boringa
Gele kaart: John Lubbers en Kevin Siemelink (Excelsior’31) en Jordy van Wijk (Harkemase Boys)

Deplorabel Excelsior'31 legt Harkemase Boys geen strobreed in de weg

RIJSSEN  - Zelden heeft Harkemase Boys het zo kinderlijk eenvoudig gehad, als vanmiddag in Rijssen. De Friezen streden nog ergens om, waar de thuisploeg min of meer vrijuit kon voetballen. Het was voor Excelsior’31 coach Dennis Demmers om gek van te worden, zo slap speelde zijn ploeg.

De Rijssenaren wisten in 90 minuten zegge en schrijve anderhalve kans (Aman, voor rust en Michels, na rust) te creëren. Wanneer de anders zo solide verdediger Maurice Bartelds bij de 0-1 en 0-3 ook nog eens kinderlijk in de fout gaat, helpt dat al evenmin.

Zo slap als de thuisploeg vanmiddag speelde, zo gretig waren de bezoekers. Zonder dat ze voluit hoefden te gaan werd de formatie van interim-coach Wieb Rodenhuis door de Rijssenaren nauwelijks een strobreed in de weg gelegd.

‘Beschamend’, zo bestempelde Demmers het. Excelsior’31 zal de laatste 4 duels van de Topklasse competitie met een andere instelling het veld in moeten gaan, anders kan men deze even zo goed schriftelijk af doen.

Oebele Schokker (3e van links) heeft zojuist het doelnet aan flarden geschoten en Harkemase Boys op 0-2 gezet

Excelsior'31 thuis hard onderuit
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior '31 heeft zaterdag in de topklasse op eigen veld kansloos verloren van Harkemase Boys: 0-3. De ploeg van trainer Dennis Demmers speelde een uitermate zwakke wedstrijd. 'Schandalig. Ik heb me geschaamd voor wat we het publiek hebben laten zien', baalde de coach.

Excelsior kwam na een klein kwartier op een achterstand door een doelpunt van Martijn Barto. Hij reageerde alerter op een diepe bal dan centrale verdediger Maurice Bartelds. Na twintig minuten verdubbelden de Friezen de marge door een harde vrije trap van Oebele Schokker.

Toen Dennis Krohne vlak na rust de 0-3 kon scoren na dom balverlies van Maurice Bartelds, was de wedstrijd gespeeld. Pas in de 75e minuut gaf Excelsior een klein teken van leven toen Nigel Michels na een goede aanval net naast schoot.

'We hadden vandaag een houding alsof wij de wereldkampioen waren en wel even van een derdeklasser zouden winnen', mopperde Demmers. 'Ongelooflijk.'

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior staan op de zesde stek in de topklasse. De Rijssenaren hebben evenveel punten (38) als HHC. De ploeg uit Hardenberg moest helemaal naar Zeeland afreizen. Een lange trip voor niets, hekkensluiter Hoek was met 2-1 te sterk.

Klik hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, op RTV Oost radio