38. Cem Köse 2-0
44. Hakim Ezafzafi 3-0

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mirko Zwiers (46. Stijn Beverdam), Joost Krijns (46. Niek Averesch), Pim ten Have (46. Jurriaan Seppenwoolde), Tom Smoes (46. Carlos Lopes Macedo / 78. Pim ten Have), Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat (80. Boy Boeloerditi), Amanuel Isa (46. Hielke Penterman), Cem Köse (46. Yilber Haverslag), Boy Boeloerditi (46. Menno Kamphuis), Hakim Ezafzafi (46. Jasper Veltkamp)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ontving in de laatste test van de voorbereiding zondag Hoofdklasser Alcides uit Meppel. Trainer Peter Wesselink zag Mirko Zwiers, Hielke Penterman en Stijn Beverdam terugkeren in de wedstrijdselectie na blessures. Melvin Koetsier (voetblessure), Niek Davina (knieblessure), Gerald Pas (knieblessure), Jasper Groothuis (hamstringblessure) en Simon Baysoy waren niet inzetbaar.

De thuisploeg was vanaf het begin heer en meester op het veld. Na twintig minuten resulteerde dat in het eerste doelpunt. Joost Krijns opende de bal op Tom Smoes, die een perfecte voorzet afleverde op Boy Boeloerditi, die knap scoorde, 1-0.

Excelsior'31 bleef doorgaan en combineerde er lustig op los. De 2-0 was een geweldige aanval, via Joost Krijns, Michel Gerritsen Mulkes en Hakim Ezafzafi kwam de bal weer bij de mee opgekomen Joost Krijns terecht die de bal op een presenteerblaadje gaf aan Cem Köse die binnenschoot, 2-0.

Nog voor rust lag de derde treffer in het mandje. Hakim Ezafzafi schoot beheerst raak.

Na rust kwamen er bij Excelsior'31 acht nieuwe spelers binnen de lijnen. Alcides werd in die tweede helft wel een aantal keren gevaarlijk, maar zakte voornamelijk in waardoor Excelsior'31 de oplossing maar moest zoeken. De rood-witten kregen nog enkele mogelijkheden maar een doelpunt, voor bijvoorbeeld de van een rugblessure teruggekeerde Hielke Penterman, zat er niet in.

Zaterdag begint Excelsior'31 aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B. Tegenstander is dan de degradant uit de Derde Divisie, ACV uit Assen. Het duel op De Koerbelt in Rijssen begint om 14.30 uur.