Excelsior'31 wint in slotminuut oefenduel van WSV (2-3)

Foto bij Excelsior'31 wint in slotminuut oefenduel van WSV (2-3)

80. Jurriaan Seppenwoolde 2-2
90. Menno Kamphuis 2-3

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mirko Zwiers (46. Stijn Beverdam), Daan Ligtenberg (46. Boy Boeloerditi), Jurriaan Seppenwoolde, Simon Baysoy, Niek Averesch (70. Pim ten Have), Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman (46. Jasper Veltkamp), Carlos Lopes Macedo, Menno Kamphuis, Yilber Haverslag

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zondag tweedeklasser WSV in Apeldoorn. Peter Wesselink koos ervoor met name de spelers die de afgelopen weken weinig hadden gespeeld in competitieverband speelminuten te geven. Een groot deel van de basisploeg van de afgelopen weken bleef de gehele wedstrijd aan de kant.

Excelsior'31 was in het eerste half uur heer en meester. Het kreeg via Hielke Penterman, Yilber Haverslag en Niek Aversech kansen op de 0-1, maar gescoord werd er niet door de Rijssenaren in de eerste helft. WSV kwam na 34 minuten spelen op 1-0, na miscommunicatie in de achterhoede van Excelsior'31. Na die 1-0 kreeg WSV nog vijf mogelijkheden om de score te verdubbelen, Excelsior'31 was het in die fase even helemaal kwijt.

Na rust raakte WSV al snel de lat uit een vrije trap. Excelsior'31 kwam vervolgens terug in de wedstrijd en stelde snel orde op zaken. Menno Kamphuis scoorde de gelijkmaker na een klein uur voetballen.

Twintig minuten voor tijd kwam WSV weer op voorsprong, een verkeerde inspeelpass vanuit de achterhoede werd afgestraft op fantastische wijze, 2-1. Even later had het ook zomaar 3-1 kunnen staan, WSV raakte echter de paal.

Jurriaan Seppenwoolde zette Excelsior'31 vlak voor tijd op 2-2 uit een hoekschop. Een overtuigend schot van Menno Kamphuis zorgde ervoor dat Excelsior'31 het oefenduel won met 2-3.

Zaterdag speelt Excelsior'31 de derby tegen SVZW. Aanvang 14.30 uur op De Koerbelt.

Kalender icoon dinsdag 18 september 2018 23:04 / Het eerste