Zaalvoetballers Excelsior'31 reizen af naar Den Bosch voor ontmoeting met koploper

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 reizen af naar Den Bosch voor ontmoeting met koploper

Zaalvoetballers Excelsior'31 reizen af naar Den Bosch voor ontmoeting met koploper

De zaalvoetballers van Excelsior’31 wachten vrijdag 19 oktober een zware dobber in de landelijke Eerste Divisie. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen koploper FCK/De Hommel op het programma. Het duel in Den Bosch begint om 21.30 uur en staat onder leiding van het arbitrale trio; Lautenbach, Jalink en van Driel.

Promovendus Excelsior’31 maakt tot op heden een uitstekende indruk bij haar rentree in de Eerste Divisie. Met negen punten uit vier duels staan de Rijssenaren op een verdienstelijke vijfde plaats. Het wist te winnen van Brasil’77, Bristol Team en Futsal Apeldoorn 2. Tegen ZVG/Cagemax moest het een nederlaag incasseren. 

FCK/De Hommel domineerde jarenlang de top van het zaalvoetbal in de Eredivisie, maar mede door sponsorproblemen moest het kwaliteit inleveren en volgde degradatie naar de Eerste Divisie. Het tij lijkt te keren bij de Bosschenaren, want afgelopen zomer werden er flinke versterkingen binnengehaald en heeft het maar één doel; terugkeren naar de Eredivisie. Met o.a. ex-internationals als Karim Bali, Adil Zouthane, Najib el Allouchi en Sofian el Adel in de gelederen heeft het team behoorlijk wat internationale ervaring in huis.

Excelsior’31 gaat haar huid vrijdag dan ook zo duur mogelijk verkopen. Het reist niet af naar Den Bosch om de schade te beperken, maar om voor een stunt te kunnen zorgen. Dit laatste zal enorm moeilijk worden, maar de bal blijft rond.

Hoewel Den Bosch niet om de hoek is, kan het team van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis de steun van het Rijssense publiek goed gebruiken. Dus geen plannen vrijdagavond? Neem een stel vrienden mee voor een autorit van circa 1,5 uur en schreeuw onze jongens naar een stunt!

Kalender icoon maandag 15 oktober 2018 20:27 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers